FRANSK: En lett utgave av coq au vin. Den sprø, søte salaten er deilig på toppen! Foto: All Over Press
FRANSK: En lett utgave av coq au vin. Den sprø, søte salaten er deilig på toppen! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Coq au hvitvin med druesalat

Denne varianten av den franske klassikeren er bare helt fantastisk.

Publisert

Tid beregnet på denne retten: Slowfood
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

Druesalat:

Tilbehør:

TIPS: En klassisk coq au vin lages med hane, men det er det de færreste som får tak i. Og det er ikke noe problem, for denne klassiske franske retten funker utmerket med høne eller kylling.  Foto: All Over Press
TIPS: En klassisk coq au vin lages med hane, men det er det de færreste som får tak i. Og det er ikke noe problem, for denne klassiske franske retten funker utmerket med høne eller kylling. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Del kyllingen i 8 biter. Brun dem i litt olje i en stor, varm gryte. Ta dem opp, og stek baconet sprøtt. Ta det opp, og sett det til side. Ha soppen i gryten, og stek den gyllen. Ta den opp, og sett den til side. Ha løk, hvitløk og selleri i gryten. La det steke kort.
 

2. Tilsett kyllingstykkene, og hell over vinen. La den koke inn til det halve. Tilsett buljong, og la det hele småkoke i 45 minutter, eller til kyllingen er mør, og sausen er god.
 

3. Ha bacon og sopp tilbake i gryten. La det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. Vend sammen druer og selleri. Anrett kyllingen med saus i dype tallerkener, og topp med druesalaten. Server sammen med en god salat og ev. brød, poteter eller potetmos. Dette er nok til 4 personer.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer