Ukens Matplan

Coq au hvitvin med druesalat

Denne varianten av den franske klassikeren er bare helt fantastisk.

FRANSK: En lett utgave av coq au vin. Den sprø, søte salaten er deilig på toppen! Foto: All Over Press
FRANSK: En lett utgave av coq au vin. Den sprø, søte salaten er deilig på toppen! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: SlowfoodAntall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 1 kylling
  • olje til steking
  • 100 g bacon i terninger
  • 300 g sopp, gjerne østerssopp og champignoner
  • 1 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 3 selleristilker, snittet
  • ½ l hvitvin
  • ½ l hønsebuljong
  • salt og pepper

Druesalat:

  • 200 g stenfrie druer, delt i to
  • 2 selleristilker
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss epleeddik
  • salt

Tilbehør:

  • salat
  • grovt brød, poteter eller potetmos

Slik gjør du:

1. Del kyllingen i 8 biter. Brun dem i litt olje i en stor, varm gryte. Ta dem opp, og stek baconet sprøtt. Ta det opp, og sett det til side. Ha soppen i gryten, og stek den gyllen. Ta den opp, og sett den til side. Ha løk, hvitløk og selleri i gryten. La det steke kort. 

2. Tilsett kyllingstykkene, og hell over vinen. La den koke inn til det halve. Tilsett buljong, og la det hele småkoke i 45 minutter, eller til kyllingen er mør, og sausen er god. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.