Crème brûlée med sommerbær
4 porsjoner
Tid: 30 min
Steketid: 70 min
Ingredienser
1 vaniljestang
100 g sukker
2,25 dl kremfløte
2,25 dl helmelk
6 eggeplommer
Til servering
8 ss sukker
75 g bringebær
75 g bjørnebær
Ev. spiselig gullglitter

Kaken for deg som elsker is, brownie og jordbær
Slik gjør du
1. Splitt vaniljestangen, og skrap ut frøene med en skarp kniv. Bland sammen med sukkeret i en skål.
2. Hell fløte, melk og den tomme vaniljestangen i en kjele. Varm det opp til rett under kokepunktet. Ta så kjelen vekk fra varmen, og la det kjøle seg ned i 2 minutter. Kast vaniljestangen.
3. Bruk en elektrisk pisker, og pisk eggeplommer og vaniljesukker til en lys og luftig konsistens. Hell litt av den varme fløteblandingen forsiktig oppi eggemassen, samtidig som du pisker med en pisk. Pass på at det ikke skiller seg.
4. Hell så eggemassen i resten av fløteblandingen, litt av gangen. Pisk kraftig med en pisk til blandingen samler seg. Hell blandingen tilbake i kjelen, og varm den langsomt opp til maks 83°, så den tykner lett.
5. Skru ovnen på 140°. Hell kremen i 4–6 små ildfaste former, og sett dem i en dyp langpanne. Hell vann i langpannen slik at det når opp til midten av formene. Sett langpannen i ovnen, og stek i ca. 1 time og 10 minutter, til blandingen har satt seg. Ta formene ut av ovnen, og sett dem kjølig i minst 2 timer (gjerne til neste dag).
6. Servering: Dryss et tynt lag med sukker over hver crème brûlée, og karamelliser overflaten med en liten gassbrenner. Dryss et lag til, og brenn igjen. Pynt med bringebær, bjørnebær og eventuelt spiselig gullglitter, og server med en gang.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Derfor bør du være forsiktig med dette sitrontrikset

Slik kutter du løk uten å gråte
