Oppskrift crème brûlée:

Crème brûlée med sommerbær

En klassisk crème brûlée slår aldri feil!

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Crème brûlée med sommerbær

4 porsjoner
Tid: 30 min
Steketid: 70 min

Ingredienser
1 vaniljestang
100 g sukker
2,25 dl kremfløte
2,25 dl helmelk
6 eggeplommer

Til servering
8 ss sukker
75 g bringebær
75 g bjørnebær
Ev. spiselig gullglitter

Slik gjør du

1. Splitt vaniljestangen, og skrap ut ­frøene med en skarp kniv. Bland sammen med sukkeret i en skål.
2. Hell fløte, melk og den tomme vanilje­stangen i en kjele. Varm det opp til rett under kokepunktet. Ta så kjelen vekk fra varmen, og la det kjøle seg ned i 2 minutter. Kast vaniljestangen.
3. Bruk en elektrisk pisker, og pisk eggeplommer og vaniljesukker til en lys og luftig konsistens. Hell litt av den varme fløteblandingen forsiktig oppi egge­massen, samtidig som du pisker med en pisk. Pass på at det ikke skiller seg.
4. Hell så eggemassen i resten av fløteblandingen, litt av gangen. Pisk kraftig med en pisk til blandingen samler seg. Hell blandingen tilbake i kjelen, og varm den langsomt opp til maks 83°, så den tykner lett.
5. Skru ovnen på 140°. Hell kremen i 4–6 små ildfaste former, og sett dem i en dyp lang­panne. Hell vann i langpannen slik at det når opp til midten av formene. Sett langpannen i ovnen, og stek i ca. 1 time og 10 minutter, til blandingen har satt seg. Ta formene ut av ovnen, og sett dem ­kjølig i minst 2 timer (gjerne til neste dag).
6. Servering: Dryss et tynt lag med sukker over hver crème brûlée, og karamelliser overflaten med en liten gassbrenner. Dryss et lag til, og brenn igjen. Pynt med bringebær, bjørnebær og eventuelt spiselig gullglitter, og server med en gang.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer