VEGETAR: Dette er en ordentlig deilig vegetarrett. Foto: All Over Press
VEGETAR: Dette er en ordentlig deilig vegetarrett. Foto: All Over PressVis mer

Ukens Matplan

Daalsuppe med korianderraita

Denne vegetarsuppen er et must fra det indiske kjøkken!

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser

 

  • 1½ dl røde linser
  • 4 dl vann
  • 2 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss madrascurry
  • 1 ts spisskummen
  • ¼-½ ts kajennepepper (eller etter smak)
  • 3–4 tomater
  • ½ liten blomkål i små buketter
  • 3–4 dl vann
  • salt

Raita:

  • 2 dl yoghurt naturell, gjerne gresk
  • 1 håndfull koriander, hakket
  • 1–2 ss limesaft
  • salt
  • mer koriander
TIPS: Er du ikke så glad i koriander, kan du lage raitaen med agurkterninger eller mynte. Foto: All Over Press
TIPS: Er du ikke så glad i koriander, kan du lage raitaen med agurkterninger eller mynte. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skyll linsene, og kok dem i 4 dl vann i 15–20 minutter, til de er kokt helt istykker.
2. Hakk løk og hvitløk, og stek i en panne. Tilsett curry, spisskummen og kajennepepper, og la det steke kort. Ha i tomater, og tilsett kokte linser og kokevannet. La daalen koke i ca. 20 minutter. Tilsett vann underveis, så den ikke setter seg. 
3. Ha i blomkål, og kok i ytterligere 5–10 minutter. Smak den til med salt underveis og helt til slutt. Suppen skal være tykk. 
4. Mens den koker ferdig, rører du yoghurten sammen med koriander og lime. Smak til med salt. Server suppen toppet med raita og mer koriander.

God middag!

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: