Dagens cocktail er en gammel klassiker med en ny vri

Cocktails Med Kk.no

Dagens cocktail er en gammel klassiker med en ny vri

Trenger du inspirasjon til en forfriskende drink? Vi serverer deg Fjellbekk!

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn er glad i å ta et glass eller to når helgen nærmer seg. Likevel er det som regel øl og vin det går i - kanskje særlig hjemme. Men samtidig som pappvinen og ølboksene blir handlet inn, har Norge også fått mange gode cocktailbarer rundt om kring. Og ja; drinker begynner å bli populært - også her til lands!

Nå er det nemlig ikke bare vin og øl som gjelder, flere og flere stiller på fest med blandevann, lime og fire ulike typer sprit. Kanskje det har noe med å gjøre at mange norske byer har fått øynene opp for cocktails?  

Blant annet kom Oslobaren Himkok inn på den prestisjefylte listen over verdens 50 beste barer tidligere i høst. Det er første gang dette skjer med en norsk bar! 

Så med dette i bunn var det ingen tvil om hvem KK.no-redaksjonen ville ha med på laget da vi skulle i gang med «Cocktails med KK.no». Vi dro ned til til en av sidegatene i Storgata i Oslo for å få 9 herlige drinker av Norges beste cocktailbar. Resultatet? Det får du servert på KK.no i tiden framover.  

LES OGSÅ: 7 fantastiske velkomstdrinker 

<strong>BARSJEF:</strong> Barsjef Joakim Olsson mikser drinker til tusenvis av mennesker. Nå gir han deg oppskriften på Fjellbekk.  Foto: Per Ervland
BARSJEF: Barsjef Joakim Olsson mikser drinker til tusenvis av mennesker. Nå gir han deg oppskriften på Fjellbekk. Foto: Per Ervland Vis mer

Dette trenger du til en Fjellbekk: 

40 ml Akevitt 
20 ml Yuzue juice/Sake
20 ml Lime juice (press fersk lime)
Topp med hylleblomst tonic

Til pynt: en grankvist og tørket lime (her kan du også ha en vanlig limeskive)

Slik gjør du: 

Ha isbiter i et valgfritt glass og ha deretter i akevitten. Tilsett så Yuzue eller saken og ferskpresset lime juice. Fyll resten av glasset med hylleblomst tonic.  

Til info: Denne videoen er laget i samarbeid med Himkok. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer