PERFEKT FISKEFREDAG: Denne retten frister til et glass kald hvitvin, hvis du liker den slags! Foto: All Over Press
PERFEKT FISKEFREDAG: Denne retten frister til et glass kald hvitvin, hvis du liker den slags! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Dampet torsk med dillhollandaise

Perfekt fredagshygge med denne retten!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 300 g torskefilet
  • smør
  • salt

Hollandaise:

  • 100 g smør
  • ½ dl hvitvin
  • 2 eggeplommer
  • ½‒1 ts salt
  • litt sitronsaft
  • 2 ss finhakket dill

Salat:

  • 3 dl erter
  • 2 håndfuller revet dill
  • ½ bunt vårløk i tynne skiver
  • sitronsaft
  • olivenolje
  • salt

Tilbehør:

  • kokte nypoteter
<strong>TIPS:</strong> Bruk den flotteste fisken fra fiskedisken, og se etter fisk fanget med respekt for miljø og bestand. Torsken kan f.eks. erstattes med hyse, lange eller sei. Foto: All Over Press
TIPS: Bruk den flotteste fisken fra fiskedisken, og se etter fisk fanget med respekt for miljø og bestand. Torsken kan f.eks. erstattes med hyse, lange eller sei. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Del fisken i 4 stykker. Legg dem på en bakeplate på bakepapir, og ha over salt og smør. Bak dem i ovnen på 160° i 10‒12 minutter, eller til de er ferdige.

2. Imens smelter du 100 g smør. Pisk sammen hvitvin og eggeplommer i en kasserolle. Sett den over varmen, og pisk til eggene tykner noe. Hell smøret i litt om gangen ‒ du skal bare bruke det klarede smøret, så unngå å helle det hvite bunnfallet med i sausen. Pisk i 5‒8 minutter over svak varme, eller til sausen er tykk og blank. Smak til med salt, litt frisk sitronsaft og hakket dill.

3. Vend ertene sammen med dill, vårløk, sitronsaft, olje og salt. Server fisken straks sammen med saus, nypoteter og ertesalat.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer