Rugbrød-lagkake
10 porsjoner / Tid: 45 min
Bunnen:
- 6 egg
- 150 g sukker
- 200 g rugbrød uten kjerner
- 2 ss kakao
- 1 ss potetmel
- 2 ts bakepulver
- 50 g hasselnøtter
- smør eller olje til formen
Fyll:
- ½ dl kremfløte
- 50 g sjokolade
- 50 g hasselnøtter

Fysen på noe godt? Prøv disse små pæretertene med ingefær og mandelkrem
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader. Legg bakepapir i bunnen av en springform, 20–22 cm i diameter, og smør kantene.
- Lagkakebunn: Del eggene i plommer og hviter. Pisk sukker og eggeplommer hvite med en elpisker. Tilsett finrevet rugbrød, kakao, potetmel, bakepulver og finthakkede nøtter.
- Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig i deigen i flere omganger. Fordel deigen i springformen, og bak kaken i ovnen i ca. 45 min. La den kjøle helt av og del den i 2 bunner.
- Pisk fløten til mykt skum. Hakk sjokolade og nøtter grovt.
- Legg bunnene sammen med halvdelen av kremen, og fordel resten på toppen av kaken. Pynt med sjokolade og nøtter. Server straks.
Et godt tips! Smør et tynt lag med kirsebær- eller solbærsyltetøy på bunnene før du legger dem sammen med kremen.
LES OGSÅ: Sjokoladeterte med bakt bakte plommer og fiken - ja, takk!