KAKE: Denne lagkaken kalles også «brødterte» og finnes i mange varianter. Denne er klassisk med masse rugbrød i deigen og enkelt kremfyll. FOTO: Betina Hastoft
KAKE: Denne lagkaken kalles også «brødterte» og finnes i mange varianter. Denne er klassisk med masse rugbrød i deigen og enkelt kremfyll. FOTO: Betina HastoftVis mer

Kake:

Dansk klassiker

Rugbrødkake eller brødterte finnes i uendelige varianter. Denne gangen danderer vi med pisket krem og sjokolade. Mmm ...

Rugbrød-lagkake

10 porsjoner / Tid: 45 min

Bunnen:

  • 6 egg
  • 150 g sukker
  • 200 g rugbrød uten kjerner
  • 2 ss kakao
  • 1 ss potetmel
  • 2 ts bakepulver
  • 50 g hasselnøtter
  • smør eller olje til formen

Fyll:

  • ½ dl kremfløte
  • 50 g sjokolade
  • 50 g hasselnøtter

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader. Legg bakepapir i bunnen av en springform, 20–22 cm i diameter, og smør kantene.
  2. Lagkakebunn: Del eggene i plommer og hviter. Pisk sukker og eggeplommer hvite med en elpisker. Tilsett finrevet rugbrød, kakao, potetmel, bakepulver og finthakkede nøtter.
  3. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig i deigen i flere omganger. Fordel deigen i springformen, og bak kaken i ovnen i ca. 45 min. La den kjøle helt av og del den i 2 bunner.
  4. Pisk fløten til mykt skum. Hakk sjokolade og nøtter grovt.
  5. Legg bunnene sammen med halvdelen av kremen, og fordel resten på toppen av kaken. Pynt med sjokolade og nøtter. Server straks.

Et godt tips! Smør et tynt lag med kirsebær- eller solbærsyltetøy på bunnene før du legger dem sammen med kremen.

LES OGSÅ: Sjokoladeterte med bakt bakte plommer og fiken - ja, takk!

Saker spesielt utvalgt for deg:

Mest populære saker: