Oppskrift:

Deilig brunsj

Det som er så bra med en skikkelig brunsj, er at du får det beste både fra frokosten og lunsjen.

BRUNSJ: En brunsj som dette er et realt festmåltid. FOTO: Colombus Leth
BRUNSJ: En brunsj som dette er et realt festmåltid. FOTO: Colombus Leth Vis mer
Publisert
FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Salt vaffel med røkelaks og tomat-quinoa-salat

Ingredienser
200 g røkelaks

Vafler
1 ss hakket, frisk timian
220 g hvetemel
½ ts bakepulver
¼ ts salt
svart pepper
40 g gruyere-ost
2 ½ dl melk
2 egg

Tomat-quinoa-salat
50 g quinoa
200 g cherrytomater
1 rødløk
100 g spisskål
1 ss epleeddik
1–2 ss olivenolje
salt og pepper

1. Vaffelrøre: Hakk timian, og rør den sammen med mel, bakepulver, salt og svart pepper. Riv osten. Pisk melk og egg, og hell i den revne osten. Rør det hele i melblandingen. Stek vaflene i et vaffeljern. De kan også stekes som små pannekaker.
2. Tomat-quinoa-salat: Skyll quinoaen i kaldt vann, og kok den deretter etter anvisningen på pakken. Hell av vannet, og la den avkjøles.
3. Del cherrytomatene i to, og snitt rødløken og spisskålen fint. Vend det sammen med quinoa, eddik og olje, og smak til med salt og svart pepper.
4. Skjær laksen i små, tykke skiver. Anrett de små vaflene på et fat sammen med laks og quinoasalat.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Avokadomos på ristet surdeigsbrød

Ingredienser
2 modne avokadoer
½ sitron
salt
svart pepper
50 g babyspinat
¼ potte gressløk
¼ potte dill
50 g parmesanost
4 skiver surdeigsbrød
trøffelolje

1. Mos avokadoen med en gaffel. Press sitronen for saft, og vend den sammen med avokadomosen. Smak til med salt og pepper.
2. Vask spinaten, og la den dryppe godt av i en sikt. Bland en salat med spinat, gressløk og dill. Snitt noen brede flak av parmesanen.
3. Rist brødet i en brødrister. Fordel avokadomosen på brødet. Vend salaten med parmesanen, og anrett på tallerkenen. Dryss litt ekstra av krydderurtene på toppen, og drypp over trøffelolje.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Stekt pølse med kremost og salt granola

Ingredienser
Granola
½ potte timian
1 dl olivenolje
2 ss honning
35 g sukker
1 dl vann
1 ss salt
500 g grove korn (gjerne ulike typer)
75 g mandler
75 g hasselnøtter
75 g solsikkefrø
75 g gresskarfrø

Pølse med kremost og urter
2 ss gressløk
2 ss dill
100 g kremost, naturell
salt og pepper
4–8 gode pølser
1 ss olje
50 g blandet salat

1. Granola: Sett ovnen på 140 °. Hakk timian. Hell olivenolje, honning, sukker, vann, salt og timian i en kjele, og kok opp. Bland korn, mandler, hasselnøtter, solsikkefrø og gresskarfrø sammen i en skål. Hell kokelaken over, og rør det godt sammen.
2. Fordel granolaen i 2 langpanner kledd med bakepapir. Varm den i ovnen på 140 ° i ca. 1 time. Rør forsiktig rundt i granolaen, og stek den i ytterligere 1 time på 100 °. Skru av ovnen, og la granolaen tørke videre i varmen. Ta den deretter ut, og la avkjøles.
3. Ristet pølse med ost og urter: Hakk gressløk og dill. Rør ost med krydderurter, og smak til med salt og pepper. Stek pølsene i en panne med olje i ca. 3 minutter på hver side. Anrett dem med ost, salat og granola.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

New York-slider med biff

Ingredienser
100 g cherrytomater
1 dl ketsjup
1–2 ts røkt paprika
salt og pepper
10 basilikumblader
100 g bacon i skiver
400 g storfekjøtt
8 små egg
2 ss olje
chilipulver
8 miniburgerboller/slidere
majones

1. Skjær tomatene i skiver, og rør dem sammen med ketsjup og røkt paprika. Smak til med salt og pepper. Snitt basilikumbladene fint, og ha dem i cherrytomatblandingen.
2. Del baconskivene i to, og stek dem sprø i en panne. Legg deretter baconskivene på kjøkkenpapir.
3. Skjær 8 små biffer av kjøttet. Krydre dem godt med salt og svart pepper, og stek dem i halvdelen av oljen på høy varme i ca. 2 minutter på hver side.
4. Stek speilegg i den andre halvdelen av oljen i en panne på middels varme. Dryss litt chilipulver over når de er ferdige.
5. Varm brødene i en brødrister eller i ovnen, og smør dem med majones. Bygg opp 8 små slidere med cherrytomatblandingen, bacon, kjøtt og egg. Server.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Dampet egg med basilikumsalat og sesammajones

Ingredienser
8 egg
¼ potte basilikum
2–3 vårløk
2 ss god majones
1 ts sterk chilisaus
2 ss sesamfrø
2 ss sprøstekt løk
chiliflak

1. Kok opp 1 cm med vann i kjele under lokk. Legg forsiktig eggene i vannet med en spiseskje, og damp dem i 6 minutter. Ta eggene opp, og skyll dem i kaldt vann i 15–20 sekunder.
2. Plukk bladene av basilikumen, snitt vårløk tynt på langs, og vend det sammen til en salat. Rør majonesen sammen chilisausen, og deretter med sesamfrøene. 3. Skrell eggene forsiktig. Fordel sesammajonesen på 4 små tallerkener, og legg 2 egg på hver og salaten oppå. Dryss med sprøstekt løk og chiliflak.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Brioche og karamellisert banan og sitronricotta

Ingredienser
Briocher

300 g hvetemel
1 ts salt
170 g smør
1 ¼ dl melk
25 g gjær
3 egg
30 g smeltet smør

Sitronricotta
1 usprøytet sitron
150 g ricottaost
1–2 ts melis

Karamellisert banan
4 små bananer
4 ss sukker
Litt frisk kjørvel

1. Briocher: Hell mel og salt i en skål. Smuldre smør i melet, og bland det sammen, så det minner om en mørdeig. Varm melken lett så den blir lunken, rør gjæren ut i melken, og pisk eggene i 1 om gangen. Bland det sammen med mørdeigsblandingen i skålen, og elt deigen godt sammen på et bord drysset med mel. La deigen heve ca. 1 time.
2. Del deigen i 14 boller, og form 12 av dem til pene runde boller. Smør muffinsformene, og legg bollene i. Rull de 2 siste bollene til 12 små kuler, og plasser 1 kule på toppen av hver brioche. Dekk briochene til, og la dem etterheve i minst ½ time, til de er hevet til dobbel størrelse.
3. Smelt smør, og pensle briochene. Stek dem i forvarmet ovn ved 210 ° i ca. 15 minutter, og la dem avkjøles på en rist.
4. Sitronricotta: Riv sitronskallet fint, og press ut saften. Bland sitronskall forsiktig sammen med ricottaost og melis, og smak til med sitronsaft.
5. Karamellisert banan: Del bananene i to på langs med skallet på. Karamelliser sukkeret i en panne, og stek bananene i det i ca. 2–3 minutter. Anrett bananene på en stor tallerken med brioche, sitronricotta og frisk kjørvel.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer