OPPSKRIFT KAKE: Server gjerne kaken sammen med vaniljeis. FOTO: Winnie Methman
OPPSKRIFT KAKE: Server gjerne kaken sammen med vaniljeis. FOTO: Winnie Methman Vis mer

Oppskrift kake:

Deilig dessertkake

Denne kaken er søt, sprø og salt – og perfekt til ettermiddagskaffen.

Publisert

Karamellkake med kjeks og peanøtter

16 kakestykker / Tid: 30 minutter / Steketid: 45 minutter / Kjøletid: Minst 5 timer

Ingredienser:

Fyll:

Sjokoladeganache:

Pynt:

Slik gjør du:

  1. Knus Digestive-kjeks og sukker i en food-prosessor. Smelt smøret, og rør det i kjeksblandingen med en gaffel. Fordel massen i den smurte formen, og trykk det jevnt utover med fingrene mot sidene og bunnen av formen. Sett formen kjølig mens du forbereder fyllet.
  2. Fyll: Sett ovnen på 150 ° varmluft. Kok opp kondensert melk, smør, sukker, whisky og vaniljefrø i en kjele, og ta det av varmen. Rør i peanøtter, og fordel fyllet over kjeksbunnen. Stek kaken i 45 minutter – til overflaten er gyllen og boblende. La kaken avkjøle før du setter den i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne natten over.
  3. Sjokoladeganache: Hakk sjokoladen, og smelt den forsiktig over vannbad. Ta bollen av varmen. Kok fløten opp i en kjele, og hell den over sjokoladen. Rør rundt i bollen med en slikkepott til ganachen blir fin og blank. Ta kaken ut av kjøleskapet, og hell sjokoladeganachen over. La kaken stå minst 2 timer i kjøleskapet, eller natten over, før servering.
  4. Pynt: Smelt lys sjokolade i en bolle over vannbad, og hell sjokoladen i en frysepose. Klipp et lite hull, og pynt kaken med sjokoladen i sirkelbevegelser. Pynt til slutt med peanøtter.

LES OGSÅ: 7 friske velkomstdrinker du kan servere før middag

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer