Oppskrift kake:

Deilig dessertkake

Denne kaken er søt, sprø og salt – og perfekt til ettermiddagskaffen.

OPPSKRIFT KAKE: Server gjerne kaken sammen med vaniljeis. FOTO: Winnie Methman
OPPSKRIFT KAKE: Server gjerne kaken sammen med vaniljeis. FOTO: Winnie Methman Vis mer
Publisert

Karamellkake med kjeks og peanøtter

16 kakestykker / Tid: 30 minutter / Steketid: 45 minutter / Kjøletid: Minst 5 timer

Ingredienser:

  • 200 g Digestive-kjeks
  • 150 g salte peanøtter
  • 50 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 springform, ca. 25 cm i diameter

Fyll:

  • 1 boks kondensert melk (Vikingmelk)
  • 75 g smør
  • 75 g brunt sukker
  • 2 ss whisky
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 75 g salte peanøtter

Sjokoladeganache:

  • 150 g mørk sjokolade
  • 1 ½dl kremfløte

Pynt:

  • 20 g lys sjokolade peanøtter

Slik gjør du:

  1. Knus Digestive-kjeks og sukker i en food-prosessor. Smelt smøret, og rør det i kjeksblandingen med en gaffel. Fordel massen i den smurte formen, og trykk det jevnt utover med fingrene mot sidene og bunnen av formen. Sett formen kjølig mens du forbereder fyllet.
  2. Fyll: Sett ovnen på 150 ° varmluft. Kok opp kondensert melk, smør, sukker, whisky og vaniljefrø i en kjele, og ta det av varmen. Rør i peanøtter, og fordel fyllet over kjeksbunnen. Stek kaken i 45 minutter – til overflaten er gyllen og boblende. La kaken avkjøle før du setter den i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne natten over.
  3. Sjokoladeganache: Hakk sjokoladen, og smelt den forsiktig over vannbad. Ta bollen av varmen. Kok fløten opp i en kjele, og hell den over sjokoladen. Rør rundt i bollen med en slikkepott til ganachen blir fin og blank. Ta kaken ut av kjøleskapet, og hell sjokoladeganachen over. La kaken stå minst 2 timer i kjøleskapet, eller natten over, før servering.
  4. Pynt: Smelt lys sjokolade i en bolle over vannbad, og hell sjokoladen i en frysepose. Klipp et lite hull, og pynt kaken med sjokoladen i sirkelbevegelser. Pynt til slutt med peanøtter.

LES OGSÅ: 7 friske velkomstdrinker du kan servere før middag

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer