Karamellkake med kjeks og peanøtter
16 kakestykker / Tid: 30 minutter / Steketid: 45 minutter / Kjøletid: Minst 5 timer
Ingredienser:
- 200 g Digestive-kjeks
- 150 g salte peanøtter
- 50 g sukker
- 125 g smør
- 1 springform, ca. 25 cm i diameter
Fyll:
- 1 boks kondensert melk (Vikingmelk)
- 75 g smør
- 75 g brunt sukker
- 2 ss whisky
- frø fra 1 vaniljestang
- 75 g salte peanøtter
Sjokoladeganache:
- 150 g mørk sjokolade
- 1 ½dl kremfløte
Pynt:
- 20 g lys sjokolade peanøtter

Kakedrøm med hvit sjokolade, bær og nøtter!
Slik gjør du:
- Knus Digestive-kjeks og sukker i en food-prosessor. Smelt smøret, og rør det i kjeksblandingen med en gaffel. Fordel massen i den smurte formen, og trykk det jevnt utover med fingrene mot sidene og bunnen av formen. Sett formen kjølig mens du forbereder fyllet.
- Fyll: Sett ovnen på 150 ° varmluft. Kok opp kondensert melk, smør, sukker, whisky og vaniljefrø i en kjele, og ta det av varmen. Rør i peanøtter, og fordel fyllet over kjeksbunnen. Stek kaken i 45 minutter – til overflaten er gyllen og boblende. La kaken avkjøle før du setter den i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne natten over.
- Sjokoladeganache: Hakk sjokoladen, og smelt den forsiktig over vannbad. Ta bollen av varmen. Kok fløten opp i en kjele, og hell den over sjokoladen. Rør rundt i bollen med en slikkepott til ganachen blir fin og blank. Ta kaken ut av kjøleskapet, og hell sjokoladeganachen over. La kaken stå minst 2 timer i kjøleskapet, eller natten over, før servering.
- Pynt: Smelt lys sjokolade i en bolle over vannbad, og hell sjokoladen i en frysepose. Klipp et lite hull, og pynt kaken med sjokoladen i sirkelbevegelser. Pynt til slutt med peanøtter.
LES OGSÅ: 7 friske velkomstdrinker du kan servere før middag