Oppskrifter:

Deilig festmeny med inspirasjon fra Danmark

Denne menyen passer perfekt hvis du vil lage et litt annerledes, men samtidig julete festmåltid.

Raddicchiosalat med blodappelsindressing. FOTO: Stine Christiansen
Raddicchiosalat med blodappelsindressing. FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Raddicchiosalat med blodappelsindressing

4 porsjoner

Ingredienser5 blodappelsiner40 g tyttebær3 ss sesamolje30 g sesamfrø2 radicchio rosso-salater

Slik gjør du

1. Press saften av blodappelsinene, og kok saften inn til halv mengde i en kasse- ­rolle. Kjøl saften ned til rom­temp­e­ratur, og vend i tyttebær og sesamolje.2. Rist sesamfrøene på en varm, tørr panne. Skyll og plukk raddichosalatene, og vend bladene med blodappelsindressingen. Anrett og server de sprø salatbladene straks.

And med svisker, eple og timian

4 porsjoner

Ingredienser1 and, ca. 3500 g, fås på velassorterte matbutikker4 epler50 g svisker1 potte frisk timian2 laurbærbladerflaksaltnykvernet peppergrovt salt

Slik gjør du

1. Skru ovnen på 150°. Fjern innmaten fra anden, og skyll og tørk den. Skjær av det ytterste vingeleddet. Vei deretter anden, så du vet hvor lenge den skal stekes i ovnen senere.2. Skyll epler, og skjær dem i båter. Vend eplebåtene med svisker, og tilsett litt plukket timian, et par laurbærblader, flaksalt og pepper. Fyll eplesviskeblandingen i anden, og knyt den opp med kjøttsnor, så lårene sitter tett til brystet og beskytter det. Gni den inn med grovt salt, og plasser den på en rist over en langpanne med ca. ½ liter vann i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer