Oppskrifter:

Deilig hjemmelaget konfekt

Når hver bit faktisk ikke er mer enn en munnfull, må det være lov å smake på alt i skålen.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Snøboller med marsipan og appelsinlikør

20 stk.Tid: 30 min

Ingredienser200 g marsipan½ usprøytet appelsin2 ss Grand Marnier (appelsinlikør)1 ss melis150 g mørk sjokolade1 ½ eggehvite125 g melis

1. Elt marsipan sammen med finrevet appelsinskall, appelsinlikør og melis. Trill marsipanmassen til 20 runde kuler.2. Hakk sjokoladen, og smelt den i en skål over vannbad. Sett en tannstikker i hver marsipankule, dypp dem i sjokoladen, og la dryppe godt av.3. Plasser dem på et stykke bakepapir til sjokoladen er helt størknet. 4. Hell eggehviter i en skål, og sikt melis i en annen skål. Dypp først de sjokoladeovertrukne marsipankulene i eggehvite, og rull dem deretter i et tykt lag melis. Sett snøbollene i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.

Marsipanbrød med nougat, pistasj og lime

30 stk.Tid: 40 min

IngredienserPistasjbunn50 g usaltede pistasjnøtter uten skall1 usprøytet lime250 g marsipan1 firkantet form, ca. 14 × 21 cm

Nougatfyll200 g myk nougat100 g mørk sjokolade25 g hasselnøttkjerner1 klype flaksalt

Overtrekk og pynt300 g mørk sjokolade50 g melkesjokolade15 g usaltede pistasjnøtter uten skall

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer