LAVKARBO-IS: Naaam, mandelis med sjokolade. Foto: All Over Press
LAVKARBO-IS: Naaam, mandelis med sjokolade. Foto: All Over Press Vis mer

Lavkarbo Is

Deilig is du kan spise med god samvittighet

De fleste liker is om sommeren og her får du oppskriften på tre litt sunnere varianter!

Sukrin er et naturlig søtstoff som ikke påvirker blodsukkerstigningen og er derfor ok å bruke hvis du går på et lavkarbokosthold. Sukrin får du kjøpt i matvarebutikker og på helsekost. 

LES OGSÅ: 3 sunnere is du kan lage selv

Mandelis med sjokolade

Ingredienser:

  • 1 ss. Sukrin Gold
  • 50 g mandler
  • 4 pasteuriserte eggeplommee
  • 5 ss Sukrinmelis
  • 1 pasteurisert eggehvite
  • ½ vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 50 g mørk sjokolade
  • bær til pynt
     

1. Smelt Sukrin Gold i en stekepanne, tilsett mandlene og la dem riste med et par min, under omrøring. Hell mandlene ut på et stykke bakepapir og la dem avkjøles. 

2. Pisk eggeplommene luftige med 2 ss Sukrinmelis og kornene fra vaniljestangen og pisk eggehviten stiv med resten av Sukrinen.

3. Pisk fløten stiv og vend forsiktig eggeplommer og krem sammen. Hakk sjokolade og Sukrinmandler og vend dem i blandingen sammen med eggehvitene.

4. Hell blandingen i en fryseegnet beholder og sett den i fryseren i minst 4 timer. Servér isen pyntet med bær.

Bringebær og vaniljeis Foto: All Over Press
Bringebær og vaniljeis Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Ja, nordmenn elsker iskrem!

Bringebær- og vaniljeis

Ingredienser:

  • 3 eggeplommer
  • 3 dl fløte
  • 1 ss sukrin
  • 1 ts vaniljepulver
  • bringebær 
     

MED ISMASKIN:
1. Visp sammen ingrediensene og ha i ismaskinen.
2. «Skjær» inn knuste bringebær, slik at de blir liggende som striper i isen.

UTEN ISMASKIN:

1. Visp fløten med vanilje, og eggeplommene med sukrin – hver for seg.
2. Bland rørene forsiktig sammen, og ha i en tett plastboks.
3. «Skjær» inn knuste bringebær slik at de blir liggende som striper i isen.
4. Sett i fryseren i 3–4 timer

Server med frosne bringebær som pynt.

Bæris Foto: All Over Press
Bæris Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: 3 superdeilige isoppskrifter du bør prøve

Bær-is

Ingredienser: 

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 2 ss kremfløte
  • 200 g frosne skogsbær
  • 2 ss Sukrinmelis
  • 1 håndfull friske bær
     

1. Ha yoghurt, fløte, bær og Sukrin-melis i en foodprocessor og blend til masssen er jevn. 
2. Anrett med friske bær og servér. 

Tips: Lag gjerne en større porsjon og oppbevar i fryseren. Skjær da den frosne isen i mindre stykker som du har i blenderen før servering.

Denne saken står også i KK nr 28, 2017.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: