EPLEKAKE MED HELE EPLER: Hvis du ikke får tak i små epler som kan stikkes hele ned i kaken, kan du bruke noen som er større og heller skjære dem i båter. FOTO: Stine Christiansen
EPLEKAKE MED HELE EPLER: Hvis du ikke får tak i små epler som kan stikkes hele ned i kaken, kan du bruke noen som er større og heller skjære dem i båter. FOTO: Stine ChristiansenVis mer

Eplekake:

Deilig kake med hele epler

Denne kaken sammen med en kule vaniljeis. Mmm...

Lun krydderkake med eple

Tid: 45 minutter / Steketid: 25 minutter

Ingredienser:

  • 10–12 små, søte epler
  • 100 g smør
  • 2 egg
  • 150 g sirup
  • 125 g marsipan
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • ½ ts malt kardemomme
  • ½ ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 dl melk
  • 40 g mandelflak
  • 24 cm i diameter
  • smør til formen

Tilbehør:

  • vaniljeis eller fløteskum

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175°. Skyll eplene, og stikk ut det du kan av kjernehusene med en liten kniv. Smelt smør i en liten kjele.
  2. Pisk egg og sirup sammen til en luftig masse i en skål med en elektrisk pisker.
  3. Riv marsipan grovt på et rivjern, og pisk den inn i eggemassen – til massen er luftig og kremete.
  4. Bland hvetemel, bakepulver og krydderne i en annen skål, og sikt det deretter i eggemassen.
  5. Vend deigen sammen med smeltet smør og melk, og fordel den i en smurt springform.
  6. Stikk eplene ned i deigen, dryss med mandelflak, og stek kaken i ovnen i ca. 25 minutter. Sjekk med en kjøttnål om kaken er stekt. Det skal ikke henge våt deig på nålen når du trekker den opp.
  7. Server kaken med vaniljeis eller fløteskum til.

Delta i konkurranse:

Saker spesielt utvalgt for deg:

Flere populære saker: