EPLEKAKE MED HELE EPLER: Hvis du ikke får tak i små epler som kan stikkes hele ned i kaken, kan du bruke noen som er større og heller skjære dem i båter. FOTO: Stine Christiansen
EPLEKAKE MED HELE EPLER: Hvis du ikke får tak i små epler som kan stikkes hele ned i kaken, kan du bruke noen som er større og heller skjære dem i båter. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Eplekake:

Deilig kake med hele epler

Denne kaken sammen med en kule vaniljeis. Mmm...

Lun krydderkake med eple

Tid: 45 minutter / Steketid: 25 minutter

Ingredienser:

  • 10–12 små, søte epler
  • 100 g smør
  • 2 egg
  • 150 g sirup
  • 125 g marsipan
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • ½ ts malt kardemomme
  • ½ ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 dl melk
  • 40 g mandelflak
  • 24 cm i diameter
  • smør til formen

Tilbehør:

  • vaniljeis eller fløteskum

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175°. Skyll eplene, og stikk ut det du kan av kjernehusene med en liten kniv. Smelt smør i en liten kjele.
  2. Pisk egg og sirup sammen til en luftig masse i en skål med en elektrisk pisker.
  3. Riv marsipan grovt på et rivjern, og pisk den inn i eggemassen – til massen er luftig og kremete.
  4. Bland hvetemel, bakepulver og krydderne i en annen skål, og sikt det deretter i eggemassen.
  5. Vend deigen sammen med smeltet smør og melk, og fordel den i en smurt springform.
  6. Stikk eplene ned i deigen, dryss med mandelflak, og stek kaken i ovnen i ca. 25 minutter. Sjekk med en kjøttnål om kaken er stekt. Det skal ikke henge våt deig på nålen når du trekker den opp.
  7. Server kaken med vaniljeis eller fløteskum til.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: