Lun krydderkake med eple
Tid: 45 minutter / Steketid: 25 minutter
Ingredienser:
- 10–12 små, søte epler
- 100 g smør
- 2 egg
- 150 g sirup
- 125 g marsipan
- 125 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts malt kanel
- ½ ts malt kardemomme
- ½ ts malt nellik
- 1 ts malt ingefær
- 1 dl melk
- 40 g mandelflak
- 24 cm i diameter
- smør til formen
Tilbehør:
- vaniljeis eller fløteskum
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175°. Skyll eplene, og stikk ut det du kan av kjernehusene med en liten kniv. Smelt smør i en liten kjele.
- Pisk egg og sirup sammen til en luftig masse i en skål med en elektrisk pisker.
- Riv marsipan grovt på et rivjern, og pisk den inn i eggemassen – til massen er luftig og kremete.
- Bland hvetemel, bakepulver og krydderne i en annen skål, og sikt det deretter i eggemassen.
- Vend deigen sammen med smeltet smør og melk, og fordel den i en smurt springform.
- Stikk eplene ned i deigen, dryss med mandelflak, og stek kaken i ovnen i ca. 25 minutter. Sjekk med en kjøttnål om kaken er stekt. Det skal ikke henge våt deig på nålen når du trekker den opp.
- Server kaken med vaniljeis eller fløteskum til.
