Smuldrepai med pærer, bjørnebær og pekannøtter
6 personer
Tid: 15 min
Steketid: 25 min
Ingredienser
Smuldrepai
50 g pekannøtter
100 g hvetemel
50 g store havregryn
60 g brunt sukker
½ ts malt kanel
1 klype salt
100 g kaldt smør

Disse 6 matvarene bør aldri i fryseren
Fruktfyll
5 modne pærer
125 g bjørnebær
2 ss sukker
Til servering
2 ½ dl kremfløte
1. Fruktfyll: Skyll pærene, og skjær dem i tynne båter. Skyll og tørk bjørnebærene. Vend all frukten sammen med sukker i en skål.
2. Smuldrepai: Skru ovnen på 180°. Hakk pekannøttene grovt. Bland pekannøtter, mel, havregryn, sukker, kanel og salt sammen i en skål. Skjær smøret i terninger, og smuldre det inn i melblandingen med fingrene. Fordel pærer og bjørnebær i en smurt paiform, og fordel smuldrepai over frukten. Stek i ovnen i 20–25 minutter, til den er gyllen.
3. Servering: Pisk fløten til krem med en visp. Server varm smuldrepai sammen med krem.