Dessert:

Deilig, knasete pai med pærer

DESSERT: Noe å servere gjestene? FOTO: Columbus Leth
DESSERT: Noe å servere gjestene? FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Smuldrepai med pærer, bjørnebær og pekannøtter

6 personer
Tid: 15 min
Steketid: 25 min

Ingredienser
Smuldrepai

50 g pekannøtter
100 g hvetemel
50 g store havregryn
60 g brunt sukker
½ ts malt kanel
1 klype salt
100 g kaldt smør

Fruktfyll
5 modne pærer
125 g bjørnebær
2 ss sukker

Til servering
2 ½ dl kremfløte

1. Fruktfyll: Skyll pærene, og skjær dem i tynne båter. Skyll og tørk bjørnebærene. Vend all frukten sammen med sukker i en skål.


2. Smuldrepai: Skru ovnen på 180°. Hakk pekannøttene grovt. Bland pekannøtter, mel, havregryn, sukker, ­kanel og salt sammen i en skål. Skjær smøret i terninger, og smuldre det inn i melblandingen med fingrene. Fordel pærer og bjørnebær i en smurt paiform, og fordel smuldrepai over frukten. Stek i ovnen i 20–25 ­minutter, til den er gyllen.


3. Servering: Pisk fløten til krem med en visp. Server varm smuldrepai sammen med krem.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer