LYS GLØGG: Ingenting smaker mer jul enn gløgg med mandler og rosiner. FOTO: Columbus Leth
LYS GLØGG: Ingenting smaker mer jul enn gløgg med mandler og rosiner. FOTO: Columbus Leth
Oppskrift på gløgg:

Deilig lys gløgg

Denne hjemmelagde gløggen gjør at hele huset dufter deilig av jul.

Lys gløgg med rosiner & mandler

6–8 kopper

Ingredienser:

  • Skallet av 2 appelsiner
  • 3 dl tørr hvitvin
  • 150 g sukker
  • 5 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 5 nelliker
  • 5 allehånde

Til servering:

  • 7 dl tørr hvitvin
  • 150 g rosiner
  • 100 skåldede mandler
  • 1 appelsin

Slik gjør du:

  1. Skjær brede strimler av appelsinskallet uten å få den bite, hvite hinnen med.
  2. Bland 3 dl hvitvin, sukker, krydderet og appelsinskallet i en kjele.
  3. Kok i 30 minutter på lav varme. La det deretter trekke i åtte timer, eller over natten for at smakene skal sette seg.
  4. Sikt appelsinskallet og eventuelt også krydderne fra gløggen før servering. Varm blandingen opp sammen med 7 dl hvitvin, mandler og rosiner, til den er rundt 60 grader.
  5. Skyll appelsinen, og skjær den i små trekanter som du kan ha i gløggen som frisk pynt.

LES OGSÅ: Elsker du lakris? Da er disse lakrispeppernøttene noe for deg!

Til forsiden