Oppskrift på gløgg:

Deilig lys gløgg

Denne hjemmelagde gløggen gjør at hele huset dufter deilig av jul.

LYS GLØGG: Ingenting smaker mer jul enn gløgg med mandler og rosiner. FOTO: Columbus Leth
LYS GLØGG: Ingenting smaker mer jul enn gløgg med mandler og rosiner. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Lys gløgg med rosiner & mandler

6–8 kopper

Ingredienser:

  • Skallet av 2 appelsiner
  • 3 dl tørr hvitvin
  • 150 g sukker
  • 5 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 5 nelliker
  • 5 allehånde

Til servering:

  • 7 dl tørr hvitvin
  • 150 g rosiner
  • 100 skåldede mandler
  • 1 appelsin

Slik gjør du:

  1. Skjær brede strimler av appelsinskallet uten å få den bite, hvite hinnen med.
  2. Bland 3 dl hvitvin, sukker, krydderet og appelsinskallet i en kjele.
  3. Kok i 30 minutter på lav varme. La det deretter trekke i åtte timer, eller over natten for at smakene skal sette seg.
  4. Sikt appelsinskallet og eventuelt også krydderne fra gløggen før servering. Varm blandingen opp sammen med 7 dl hvitvin, mandler og rosiner, til den er rundt 60 grader.
  5. Skyll appelsinen, og skjær den i små trekanter som du kan ha i gløggen som frisk pynt.

LES OGSÅ: Elsker du lakris? Da er disse lakrispeppernøttene noe for deg!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer