Oppskrift:

Deilig mandelkake

Server denne festlige og søte blondien, som lyser opp med fargede dronningmandler.

Bruk mørk sjokolade i 
 stedet for lys hvis du ønsker en vanlig brownie. Øk i så fall mengden sukker, siden mørk sjokolade ikke er så søt som den hvite. FOTO: Winnie Methmann
Bruk mørk sjokolade i stedet for lys hvis du ønsker en vanlig brownie. Øk i så fall mengden sukker, siden mørk sjokolade ikke er så søt som den hvite. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Dronningmandel-blondie

Tid: 30 minutter
Steketid: 30 minutter
Antall personer: 4

Ingredienser
200 g smør
200 g hvit sjokolade
3 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
150 g marsipan
200 g dronningmandler
1 form på 20 × 30 cm

1. Sett ovnen på 175°. Smelt smør og sjokolade sammen i en kjele på svak varme. Ta en stavmikser og pisk egg og sukker sammen til det er luftig. Tilsett mel, og pisk igjen.
2. Vend smeltet smør og sjokolade i blandingen. Riv marsipan på den grove siden av et rivjern, og rør det i deigen. Fordel deigen i en ildfast form kledd med bakepapir. Hakk dronningmandlene grovt, og dryss dem over.
3. Stek kaken i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gyllen på toppen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer