Bruk mørk sjokolade i 
 stedet for lys hvis du ønsker en vanlig brownie. Øk i så fall mengden sukker, siden mørk sjokolade ikke er så søt som den hvite. FOTO: Winnie Methmann
Bruk mørk sjokolade i stedet for lys hvis du ønsker en vanlig brownie. Øk i så fall mengden sukker, siden mørk sjokolade ikke er så søt som den hvite. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Oppskrift:

Deilig mandelkake

Server denne festlige og søte blondien, som lyser opp med fargede dronningmandler.

Publisert

Dronningmandel-blondie

Tid: 30 minutter
Steketid: 30 minutter
Antall personer: 4

Ingredienser
200 g smør
200 g hvit sjokolade
3 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
150 g marsipan
200 g dronningmandler
1 form på 20 × 30 cm

1. Sett ovnen på 175°. Smelt smør og sjokolade sammen i en kjele på svak varme. Ta en stavmikser og pisk egg og sukker sammen til det er luftig. Tilsett mel, og pisk igjen.
2. Vend smeltet smør og sjokolade i blandingen. Riv marsipan på den grove siden av et rivjern, og rør det i deigen. Fordel deigen i en ildfast form kledd med bakepapir. Hakk dronningmandlene grovt, og dryss dem over.
3. Stek kaken i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gyllen på toppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer