Dessert:

Deilig marmorkake med sjokoladesmørkrem

DESSERT: Noe å servere gjestene? FOTO: Columbus Leth
DESSERT: Noe å servere gjestene? FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

8 porsjoner
Tid: 30 min
Steketid: 55 min

Ingredienser
1 vaniljestang
125 g mykt smør
½ dl solsikkeolje
225 g rårørsukker
3 egg
240 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
2 dl kulturmelk
1 ½ ss kakaopulver
100 g sjokoladesmørepålegg (Nutella)
1 brødform, 25 × 11 cm

Sjokoladesmørkrem
60 g mykt smør
60 g sjokoladesmørepålegg (f.eks. Nugatti eller Nutella)
150 g melis
20 g rent kakao
1 klype salt
2 ss helmelk

Pynt
25 g hasselnøtteflak

1. Forvarm ovnen til 175° og legg bakepapir i formen. Splitt vaniljestangen med en skarp kniv og skrap ut frøene. Pisk vaniljefrø, smør, olje og sukker lyst og luftig med en elektrisk visp i en bolle. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland mel, bakepulver og salt i en skål, og sikt det i smørblandingen vekselvis med kulturmelken. Vend deigen sammen til den er jevnt.


2. Hell halvparten av deigen i en annen skål, og rør inn sjokoladepålegga og kakao i denne deigen. Fordel vekselvis skjeer med den lyse vaniljedeigen og den mørke sjokoladedeigen i formen, og kjør til slutt en kniv gjennom deigene for å lage en lett marmorering.


3. Stek marmorkaken i ovnen i 50–55 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på en bakerist.


4. Sjokoladesmørkrem: Pisk smør og sjokoladepålegg sammen med en elektrisk visp i en bolle på høy hastighet i 1–2 minutter. Bland melis, kakao, salt og melk i en skål, og sikt det i smørkremen. Pisk smørkremen til den er lett og luftig.


5. Servering: Anrett marmorkaken på et vakkert fat. Ha sjokoladesmørkremen i en sprøytepose, og dekorer toppen av kaken med kremen. Pynt til slutt med hasselnøtteflak.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet