Oppskrift:

Deilig nøttepai

Prøv denne gode pekanpaien med sjokolade og whisky.

OPPSKRIFT: Få oppskrift på pekanpai! FOTO: Betina Hastoft
OPPSKRIFT: Få oppskrift på pekanpai! FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Pekanpai med sjokolade og whisky

8 personer Tid: 40 minutter Hviletid: I alt 2 timer Steketid: 40 minutter

Ingredienser 100 g mykt smør 50 g melis 1 knivspiss salt 1 egg 30 g mandelmel 180 g hvetemel 1 paiform, 24 cm i diameter

Pekannøttfyll 85 g mørk sjokolade 85 g smør 4 egg 75 g brunt sukker 1 ts vaniljesukker 1 ss kakao 1 ss hvetemel 200 g lønnesirup ½ ts salt 2 ss whisky 200 g pekannøtter (eventuelt valnøtter)

Servering 1 ss melis0,7 l god vaniljeis

1. Rør smør, melis og salt sammen i en bolle. Rør i egget. Tilsett mandelmel og hvetemel, og rør forsiktig deigen sammen med en skje uten å elte for mye. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den kjølig i 1 time. 2. Kjevle deigen tynt ut på et meldrysset bord, og kle den smurte formen med deigen. Sett den i fryseren i 1 time. 3. Pekannøttfyll: Sett ovnen på 180°. Smelt sjokolade og smør sammen i en kjele på svak varme. Ta kjelen av varmen. La sjokoladesmøret avkjøles. Pisk egg, brunt sukker, vaniljesukker, kakao, hvetemel, lønnesirup, salt og whisky sammen i en bolle. 4. Rør det flytende, avkjølte sjokoladesmøret i. Hakk halvparten av pekannøttene grovt, og rør dem i deigen. Fordel pekannøttfyllet i den kalde kakebunnen, og pynt med de siste pekannøttene. Stek kaken i ovnen i 35–40 minutter. Legg over aluminiumsfolie hvis den blir for mørk under stekingen. Avkjøl kaken helt. 5. Servering: Sikt melis over kaken i et tynt lag, og server med vaniljeis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer