OPPSKRIFT: Få oppskrift på pekanpai! FOTO: Betina Hastoft
OPPSKRIFT: Få oppskrift på pekanpai! FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Oppskrift:

Deilig nøttepai

Prøv denne gode pekanpaien med sjokolade og whisky.

Publisert

Pekanpai med sjokolade og whisky

8 personer
Tid: 40 minutter
Hviletid: I alt 2 timer
Steketid: 40 minutter

Ingredienser
100 g mykt smør
50 g melis
1 knivspiss salt
1 egg
30 g mandelmel
180 g hvetemel
1 paiform, 24 cm i diameter

Pekannøttfyll
85 g mørk sjokolade
85 g smør
4 egg
75 g brunt sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao
1 ss hvetemel
200 g lønnesirup
½ ts salt
2 ss whisky
200 g pekannøtter (eventuelt valnøtter)

Servering
1 ss melis
0,7 l god vaniljeis

1. Rør smør, melis og salt sammen i en bolle. Rør i egget. Tilsett mandelmel og hvetemel, og rør forsiktig deigen sammen med en skje uten å elte for mye. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den kjølig i 1 time.
2. Kjevle deigen tynt ut på et meldrysset bord, og kle den smurte formen med deigen. Sett den i fryseren i 1 time.
3. Pekannøttfyll: Sett ovnen på 180°. Smelt sjokolade og smør sammen i en kjele på svak varme. Ta kjelen av varmen. La sjokoladesmøret avkjøles. Pisk egg, brunt sukker, vaniljesukker, kakao, hvetemel, lønnesirup, salt og whisky sammen i en bolle.
4. Rør det flytende, avkjølte sjokoladesmøret i. Hakk halvparten av pekannøttene grovt, og rør dem i deigen. Fordel pekannøttfyllet i den kalde kakebunnen, og pynt med de siste pekannøttene. Stek kaken i ovnen i 35–40 minutter. Legg over aluminiumsfolie hvis den blir for mørk under stekingen. Avkjøl kaken helt.
5. Servering: Sikt melis over kaken i et tynt lag, og server med vaniljeis.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer