Oppskrift:

Deilig nøttepai

Prøv denne gode pekanpaien med sjokolade og whisky.

OPPSKRIFT: Få oppskrift på pekanpai! FOTO: Betina Hastoft
OPPSKRIFT: Få oppskrift på pekanpai! FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Pekanpai med sjokolade og whisky

8 personer
Tid: 40 minutter
Hviletid: I alt 2 timer
Steketid: 40 minutter

Ingredienser
100 g mykt smør
50 g melis
1 knivspiss salt
1 egg
30 g mandelmel
180 g hvetemel
1 paiform, 24 cm i diameter

Pekannøttfyll
85 g mørk sjokolade
85 g smør
4 egg
75 g brunt sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao
1 ss hvetemel
200 g lønnesirup
½ ts salt
2 ss whisky
200 g pekannøtter (eventuelt valnøtter)

Servering
1 ss melis
0,7 l god vaniljeis

1. Rør smør, melis og salt sammen i en bolle. Rør i egget. Tilsett mandelmel og hvetemel, og rør forsiktig deigen sammen med en skje uten å elte for mye. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den kjølig i 1 time.
2. Kjevle deigen tynt ut på et meldrysset bord, og kle den smurte formen med deigen. Sett den i fryseren i 1 time.
3. Pekannøttfyll: Sett ovnen på 180°. Smelt sjokolade og smør sammen i en kjele på svak varme. Ta kjelen av varmen. La sjokoladesmøret avkjøles. Pisk egg, brunt sukker, vaniljesukker, kakao, hvetemel, lønnesirup, salt og whisky sammen i en bolle.
4. Rør det flytende, avkjølte sjokoladesmøret i. Hakk halvparten av pekannøttene grovt, og rør dem i deigen. Fordel pekannøttfyllet i den kalde kakebunnen, og pynt med de siste pekannøttene. Stek kaken i ovnen i 35–40 minutter. Legg over aluminiumsfolie hvis den blir for mørk under stekingen. Avkjøl kaken helt.
5. Servering: Sikt melis over kaken i et tynt lag, og server med vaniljeis.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer