Jordskokksalat med nøtter, kirsebær og solbærvinaigrette
6 porsjoner
IngredienserSalat300 g jordskokker2 ss sitronsaft120 g hasselnøtter1 ts flaksalt130 g hele kirsebær
Solbærvinaigrette40 g friske eller frosne solbær1 dl eplesidereddik1 ss sitronsaft2 ss honning1 klype salt og pepper2 dl rapsolje
1. Salat: Skrell jordskokkene, og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i vann med sitronsaft, så de bevarer fargen. Rist hasselnøttene i en tørr panne til de er gylne, og strø litt salt over. Skyll kirsebærene, og ta ut steinene, så de er klare til å ha i salaten senere.2. Solbærvinaigrette: Kjør sammen solbær, eddik, sitronsaft, honning, salt og pepper i en blender eller stavmikser. Tilsett olje, og kjør til det får en jevn konsistens. Smak til med salt og pepper. Når kjøttet er ferdig, vender du salaten sammen og serverer vinaigretten til.
Pære-bourbon-cocktail
6 porsjoner
Ingredienser36 cl whisky av bourbontypen12 ts sukker18 stilker frisk mynte6 håndfuller knust is12 cl pæresider1 usprøytet lime
1. Hell bourbon i 6 glass, tilsett sukker, og rør rundt. Knus myntekvistene, og ha dem i glassene. Tilsett is, og hell i pæresider. Skjær limen i skiver, ha dem i glassene, og server.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger