Butterdeigspaier med marsipan og plommer
6 porsjoner
Tid: 25 min
Steketid: 25 min
Ingredienser
Butterdeigspaier
1 rull butterdeig
1 eggeplomme til pensling
4 plommer
2 ss flytende honning
1 ss usaltede pistasjnøtter uten skall

Trebarnsmor: - Jeg er stresset hele tiden og vet ikke hvor mye mer jeg har å gi
Marsipanfyll
100 g marsipan
50 g mykt smør
50 g sukker
Til servering
2 dl crème fraîche lett
1 ss vaniljesukker
1. Forvarm ovnen til 175°. Skjær butterdeigen i 6 rektangler, omtrent 10 × 12 cm hver, og legg dem på en bakeplate med bakepapir. Skjær forsiktig et riss rundt kantene av butterdeigsrektanglene, slik at det blir en 1,5 cm bred kant rundt. Pisk eggeplommen sammen i en skål, og pensle den ytterste kanten av smørdeigen med eggeplommen.
2. Marsipanfyll: Riv marsipanen grovt, og bland den med smør og sukker i en skål. Fordel marsipanblandingen på butterdeigsrektanglene innenfor rammene.

Osloleiligheten er helt ugjenkjennelig: - Den var kjedelig
3. Skyll plommene, og skjær dem i tynne skiver. Fordel skivene oppå marsipanfyllet, og pensle frukten med honning. Hakk pistasjnøttene fint, og dryss dem over paiene. Stek butterdeigspaiene i ovnen i ca. 25 minutter, til kantene er gylne.
4. Servering: Bland crème fraîche og vaniljesukker sammen i en skål, og server vaniljekremen med de varme paiene.