Dessert:

Deilig pai til store og små!

DESSERT: Noe å servere gjestene neste gang? FOTO: Columbus Leth
DESSERT: Noe å servere gjestene neste gang? FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Butterdeigspaier med marsipan og plommer

6 porsjoner
Tid: 25 min
Steketid: 25 min

Ingredienser
Butterdeigspaier

1 rull butterdeig
1 eggeplomme til pensling
4 plommer
2 ss flytende honning
1 ss usaltede pistasjnøtter uten skall

Marsipanfyll
100 g marsipan
50 g mykt smør
50 g sukker

Til servering
2 dl crème fraîche lett
1 ss vaniljesukker

1. Forvarm ovnen til 175°. Skjær butter­deigen i 6 rektangler, omtrent 10 × 12 cm hver, og legg dem på en bakeplate med bakepapir. Skjær forsiktig et riss rundt kantene av butterdeigsrektanglene, slik at det blir en 1,5 cm bred kant rundt. Pisk eggeplommen sammen i en skål, og pensle den ytterste kanten av smør­deigen med eggeplommen.

2. Marsipanfyll: Riv marsipanen grovt, og bland den med smør og sukker i en skål. Fordel marsipanblandingen på butter­deigsrektanglene innenfor rammene.

3. Skyll plommene, og skjær dem i tynne skiver. Fordel skivene oppå marsipan­fyllet, og pensle frukten med honning. Hakk pistasjnøttene fint, og dryss dem over paiene. Stek butterdeigspaiene i ovnen i ca. 25 minutter, til kantene er gylne.

4. Servering: Bland crème fraîche og vanilje­sukker sammen i en skål, og server vaniljekremen med de varme paiene.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer