Oppskrift:

Deilig påskemiddag

Denne menyen er krydret med hvitløk, koriander, spisskummen, mynte og rosmarin for ekstra god smak.

PÅSKEMIDDAG: Få oppskrift på påskemeny! FOTO: Kirsi-Maria Savola
PÅSKEMIDDAG: Få oppskrift på påskemeny! FOTO: Kirsi-Maria Savola Vis mer
Publisert

Velkomst: Rosa gin med rosmarin-tonic

4–6 porsjoner

Ingredienser
Sirup

2 ½ dl vann
2 ½ dl sukker
ca. ½ potte rosmarin

I tillegg
4 blodgrapefrukter (grapefrukt med rødt fruktkjøtt)
isbiter
4 dl gin mineralvann med kullsyre
rosmarinkvister

1. Sirup: Hell vann og sukker i en kjele. Kok det opp, og løs opp sukkeret under omrøring, så væsken tykner. Tilsett rosmarin, og ta kjelen av varmen. La sirupen trekke i minst 1 time. Fjern rosmarinen, og la sirupen avkjøle helt i kjøleskap.
2. Press saften av blodgrapefrukten. Ha isbiter i glassene, og hell ca. ½ dl rosmarinsirup i hvert glass. Hell grapefruktsalaten og gin i, og topp med mineralvann.
3. Pynt med rosmarinkvister, og server.

Tips! Du kan kjøpe rosa gin og tilsette grapefruktsaft som alternativ til de røde blodgrapefruktene, hvis du ikke får tak i dem.
Tips! Du kan kjøpe rosa gin og tilsette grapefruktsaft som alternativ til de røde blodgrapefruktene, hvis du ikke får tak i dem. Vis mer

Forrett: Blomkålsuppe med hvitløk og grønn topping

4–6 porsjoner

Ingredienser
Suppe

1 stor blomkål (ca. 800 g)
½ kinesisk hvitløk
1 løk
1 ss smør
8 dl grønnsakbuljong
2 dl fløte
salt og pepper

Topping
½ dl olivenolje
2 fedd hvitløk
2 skiver fullkornbrød
3 ss finhakket purreløk
½ pk. ruccolasalat
salt og pepper

1. Suppe: Skru ovnen på 180°. Skjær blomkålen i små biter, og del den halve hvitløken i to. Legg begge deler på en bakeplate kledd med bakepapir, og stek det i ovnen i 25–30 minutter.
2. Rens og hakk løkene. Smelt smøret i en kjele, og stek løkene et par minutter, til de er blanke. Tilsett de stekte blomkålbitene og hvitløken – fjern skallet fra hvitløken før du har den i kjelen.
3. Hell buljong over, og kok opp. La suppen koke i ca. 10 minutter. Ta suppen av varmen, og skum av. Sett den tilbake på platen, tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
4. Topping: Varm oljen i en stekepanne. Rens hvitløkfeddene, og skjær dem i skiver. Skjær brødet i terninger. Stek alle ingrediensene sammen i pannen i noen minutter til brødet er gyllent. Rør godt rundt underveis. Smak til med salt og pepper, og dryss toppingen over suppen før servering.

Hovedrett: Dukkahstekt lammekarré

4–6 porsjoner

Ingredienser
ca. 1 kg lammekarré

Dukkah-krydderblanding
2 ss mandler
2 ss pistasjnøtter
2 ss sesamfrø
½ ts spisskummen
½ ts korianderfrø
1 ts salt

I tillegg
olje

1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 1 time før tilberedning, så det får romtemperatur. Forbered imens krydderblandingen: Rist nøtter og alle krydderne i en tørr panne. Knus det hele i en morter – eller bruk en minihakker – slik at det blir en grov blanding.
2. Stek lammekronene et par minutter på hver side i olje i en panne. Legg kjøttet i en ildfast form, og gni krydderblandingen inn i kjøttet. Sett et steketermometer inn i den tjukkeste delen av kjøttet, og stek det i ovnen på 150° i 20–25 minutter, til kjøttets kjernetemperatur er ca. 55°.
3. Ta formen ut av ovnen, og legg folie over kjøttet så det holder seg varmt mens du skjærer det ut i passende stykker.

Rød quinoasalat med grønnkål, pinjekjerner og myntedressing

4–6 porsjoner

Ingredienser
Dressing

2 dl yoghurt naturell
3 ss finhakket, frisk mynte
2 ss limesaft
salt og pepper

Salat
3 dl rød quinoa
6 dl vann
1 ts salt
150 g grønnkål
3–4 vårløk
3/4 dl pinjekjerner
1 ss olivenolje
saft av 1/2 sitron
1 ts spisskummen
½ ts malt koriander
½ ts pepper
200 g feta

1. Dressing: Rør alle ingrediensene sammen, og sett dressingen i kjøleskapet inntil servering.
2. Salat: Skyll quinoaen i kaldt vann, og kok den i saltet vann etter anvisning på pakken. La den renne godt av og deretter avkjøles.
3. Skyll grønnkålen godt, og skjær den og vårløkene i passende biter. Stek pinjekjernene i en tørr panne til de tar litt farge – pass på så de ikke blir brent. La dem deretter avkjøles.
4. Ha olje i pannen, og stek grønnkålen en kort stund, så den blir myk. Tilsett quinoa, og rør godt. Tilsett sitronsaft, krydder og vårløk. Ta pannen av varmen, og la det avkjøles litt.
5. Bryt fetaen i mindre biter, og vend den inn i salaten. Server med dressingen.

Tips! Lammekarré er dyrt, men du kan erstatte den med et helt lammelår.
Tips! Lammekarré er dyrt, men du kan erstatte den med et helt lammelår. Vis mer

Dessert: Matcha-is med sjokoladesaus og kokosgranola

4–6 porsjoner

Ingredienser
Is

1 vaniljestang
3 egg
2 eggeplommer
2 ½ dl sukker
5 dl kremfløte
2 ts matchapulver

Kokosgranola
½ dl mandler
2 ss kaldpresset kokosolje
1 dl havregryn
1 ts honning
1 ss tørkede tranebær
3 ss kokosflak

Sjokoladesaus
100 g mørk sjokolade, gjerne med høyt kakaoinnhold
½ dl kremfløte

1. Is: Flekk vaniljestangen, og skrap ut frøene. Ha egg, eggeplommer, sukker og vanilje i en bolle av stål, og varm den opp over vannbad mens du pisker blandingen i 6–8 minutter, så den blir tykk.
2. Fjern bollen fra vannbadet, og fortsett med å piske i blandingen til den er avkjølt. Pisk fløten til skum, og vend den forsiktig i eggeblandingen.
3. Rør i matchapulver. Hell isblandingen i en boks, og sett i fryseren i minst 6 timer. Rør underveis.
4. Kokosgranola: Smett av skallet på mandlene, og skjær dem i grove biter. Varm kokosoljen forsiktig opp i en panne, og tilsett mandler og havregryn. Vend rundt i blandingen, så den blir lett gyllen. Tilsett honning, og fortsett å røre rundt en stund. Ta pannen av varmen. Hakk de tørkede tranebærene, og ha dem og kokosflakene i blandingen. La det avkjøles.
5. Sjokoladesaus: Smelt sjokolade i en kjele, ha i kremfløte, og rør blandingen glatt. Ta isen ut av fryseren, og lag kuler av den. Server med sjokoladesaus og kokosgranola på toppen.

Tips! Hvis du har, kan du også bruke en ismaskin når du lager denne.
Tips! Hvis du har, kan du også bruke en ismaskin når du lager denne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer