Krydderkake med kremostglasur og granateplekjerner
Til 20 kakestykker
Tid: 30 min
Steketid: 25 min

Tina trodde hun var tungt deprimert: – En lettelse å få riktig diagnose
Ingredienser
200 g mykt smør
160 g sukker
140 g brunt sukker
3 egg
3 dl kulturmelk
235 g hvetemel
1 ss malt kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1½ ts natron
1/4 ts salt
1 form, 33 × 23 cm
Kremostglasur
130 g mykt smør
200 g melis
1 ts malt kanel
100 g kremost naturell

Glad i Pepsi Max? Da bør du lese dette
Til servering
1 granateple
ev. spiselig gullstøv
1. Forvarm ovnen til 175°, og legg bakepapir i formen. Pisk mykt smør, sukker og brunt sukker sammen i en bolle med en elektrisk visp. Pisk inn eggene ett av gangen, og rør deretter kulturmelken inn i deigen. Bland mel, krydder, natron og salt, og vend deretter denne melblandingen inn i deigen til deigen er jevn og uten melklumper.
2. Fordel deigen i formen, og stek kaken i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken på en rist. Kaken kan serveres med en gang etter avkjøling, eller den kan settes i kjøleskapet til dagen etter.
3. Kremostglasur: Pisk smør og melis lyst og luftig i en bolle med en elektrisk visp på høy hastighet. Tilsett kanel og kremost, og pisk alt sammen ved middels hastighet til glasuren er kremete og jevn.
4. Servering: Skjær krydderkaken i 20 firkantede stykker. Fyll kremostglasuren i en sprøytepose med valgfri tut, og dekorer kakestykkene som du ønsker. Del granateplet, og bank ut kjernene. Pynt kaken med granateplekjerner og gjerne litt spiselig gullstøv, hvis du har.