Dessert:

Deilig smak av advent

DESSERT: Julete dessert som vil glede hele familien. Foto: Columbus Leth
DESSERT: Julete dessert som vil glede hele familien. Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Krydderkake med kremostglasur og granateplekjerner

Til 20 kakestykker
Tid: 30 min
Steketid: 25 min

Ingredienser
200 g mykt smør
160 g sukker
140 g brunt sukker
3 egg
3 dl kulturmelk
235 g hvetemel
1 ss malt kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1½ ts natron
1/4 ts salt
1 form, 33 × 23 cm

Kremostglasur
130 g mykt smør
200 g melis
1 ts malt kanel
100 g kremost naturell

Til servering
1 granateple
ev. spiselig gullstøv

1. Forvarm ovnen til 175°, og legg bakepapir i formen. Pisk mykt smør, sukker og brunt sukker sammen i en bolle med en elektrisk visp. Pisk inn eggene ett av gangen, og rør deretter kulturmelken inn i deigen. Bland mel, krydder, natron og salt, og vend deretter denne melblandingen inn i deigen til deigen er jevn og uten melklumper.

GENIALT TRIKS: Mange sliter med at det kommer mye sminke på kragen på boblejakka, dette kan heldigvis fikses ganske kjapt! Video: Embla Hjort-Larsen / Ørjan Ryland. Vis mer


2. Fordel deigen i formen, og stek ­kaken i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken på en rist. Kaken kan serve­res med en gang etter avkjøling, eller den kan ­settes i kjøle­skapet til dagen etter.


3. Kremostglasur: Pisk smør og melis lyst og luftig i en bolle med en elektrisk visp på høy hastighet. Tilsett kanel og krem­ost, og pisk alt sammen ved middels hastig­het til glasuren er kremete og jevn.


4. Servering: Skjær krydderkaken i 20 firkantede stykker. Fyll kremostglasuren i en sprøytepose med valgfri tut, og ­dekorer kakestykkene som du ønsker. Del granateplet, og bank ut kjernene. Pynt kaken med granateplekjerner og gjerne litt spiselig gullstøv, hvis du har.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer