<strong>THAI KOKOS- KYLLINGSUPPE:</strong> Fyldig suppe fra det thailandske kjøkken. Verdt å teste ut! Foto: Columbus Leth
THAI KOKOS- KYLLINGSUPPE: Fyldig suppe fra det thailandske kjøkken. Verdt å teste ut! Foto: Columbus Leth Vis mer

Mat

Deilig thai kokos- kyllingsuppe

Denne smaker både litt søtt og syrlig.

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 2–3 hvitløkfedd
  • 2 sjalottløk
  • 1 stilk sitrongress
  • 10 svarte pepperkorn
  • 6 dl grønnsakbuljong
  • 400 g kyllingbrystfilet
  • Eventuelt tørkede kaffirlimeblader (kjøpes i asiatiske matbutikker)
  • 2 ½ ferske røde chili
  • 1 boks kokosmelk (400 ml) 
  • 2 ss fiskesaus
  • Saft av 2-3 lime
  • 4 cm fersk ingefær 

​Tilbehør

  • 1 bunt fersk koriander
  • ½ fersk rød chili
<strong>THAI KOKOS- KYLLINGSUPPE:</strong> Fyldig suppe fra det thailandske kjøkken.   Foto: Columbus Leth
THAI KOKOS- KYLLINGSUPPE: Fyldig suppe fra det thailandske kjøkken. Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1.  Skrell hvitløk og sjalottløk. Finhakk sjalottløken. Skjær av og kast toppen og bunnen av sitrongresset, fjern det ytterste laget og finhakk resten. Støt sammen hvitløk, løk, sitrongress og pepperkorn i en morter. Bruk eventuelt litt vann for å gjøre det enklere.

2. Kok opp buljongen og tilsett den moste blandingen fra morteren. Skjær kyllingkjøttet i strimler, og legg dem i suppen. Tilføy eventuelt kaffirlimeblader. Finskjær chilien, og fjern frøene. Tilføy chili og kokosmelk når kyllingkjøttet er gjennomkokt. La suppen småkoke under lokk i ca. 10 minutter. Smak til med fiskesaus og saften fra limen.

3. Tilbehør: Server suppen varm med plukket koriander og finskåret chili.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer