THAI KOKOS- KYLLINGSUPPE: Fyldig suppe fra det thailandske kjøkken. Verdt å teste ut! Foto: Columbus Leth
THAI KOKOS- KYLLINGSUPPE: Fyldig suppe fra det thailandske kjøkken. Verdt å teste ut! Foto: Columbus Leth
Mat

Deilig thai kokos- kyllingsuppe

Denne smaker både litt søtt og syrlig.

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 2–3 hvitløkfedd
  • 2 sjalottløk
  • 1 stilk sitrongress
  • 10 svarte pepperkorn
  • 6 dl grønnsakbuljong
  • 400 g kyllingbrystfilet
  • Eventuelt tørkede kaffirlimeblader (kjøpes i asiatiske matbutikker)
  • 2 ½ ferske røde chili
  • 1 boks kokosmelk (400 ml) 
  • 2 ss fiskesaus
  • Saft av 2-3 lime
  • 4 cm fersk ingefær 

​Tilbehør

  • 1 bunt fersk koriander
  • ½ fersk rød chili
THAI KOKOS- KYLLINGSUPPE: Fyldig suppe fra det thailandske kjøkken. Foto: Columbus Leth
THAI KOKOS- KYLLINGSUPPE: Fyldig suppe fra det thailandske kjøkken. Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1.  Skrell hvitløk og sjalottløk. Finhakk sjalottløken. Skjær av og kast toppen og bunnen av sitrongresset, fjern det ytterste laget og finhakk resten. Støt sammen hvitløk, løk, sitrongress og pepperkorn i en morter. Bruk eventuelt litt vann for å gjøre det enklere.

2. Kok opp buljongen og tilsett den moste blandingen fra morteren. Skjær kyllingkjøttet i strimler, og legg dem i suppen. Tilføy eventuelt kaffirlimeblader. Finskjær chilien, og fjern frøene. Tilføy chili og kokosmelk når kyllingkjøttet er gjennomkokt. La suppen småkoke under lokk i ca. 10 minutter. Smak til med fiskesaus og saften fra limen.

3. Tilbehør: Server suppen varm med plukket koriander og finskåret chili.

God middag!

Til forsiden