Donuts med sjokolade og appelsin
Antall: 20 stk.
Tid: 1 time
Hevetid: 45 min
Ingredienser
85 g smør
3 ½ dl melk
30 g gjær
120 g sukker
1 ts salt
2 egg
1 ts appelsinskall, usprøytet
825 g hvetemel
rapsolje til steking
Pynt
200 g melis
1 ss kakaopulver
1 ss ferskpresset appelsinsaft
1 ss appelsinskall, usprøytet
1 ss frysetørkede bringebær

Tina trodde hun var tungt deprimert: – En lettelse å få riktig diagnose
1. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melk, og ta kjelen av varmen. Avkjøl til det er fingervarmt. Smuldre gjær i en bolle, tilsett melkeblandingen, og rør det sammen med sukker, salt, egg og finrevet appelsinskall. Tilsett melet litt av gangen, og rør deigen godt sammen til den er myk og fin. La deigen heve tildekket på kjøkkenbenken i 45 minutter.
2. Kjevle ut deigen på et meldrysset bord til den er 1 cm tykk. Stikk ut deigen med et glass eller en annen utstikkerform i ønsket størrelse, og stikk deretter ut et hull i midten med et lite glass eller en liten utstikkerform. Du får 18–20 stykker. Plasser donut-ene på et stekebrett med bakepapir. Legg et kjøkkenhåndkle over, og la dem heve på et lunt sted i 30–40 minutter.

Slik ble Martine lurt trill rundt av Aslak på første Tinder-date
3. Varm opp oljen i en kjele til den er ca. 180 grader (bruk et steketermometer eller stek en liten bit deig for å se om oljen er klar). Legg forsiktig 2–3 biter donutdeig i den varme oljen, og stek i 11/2 –2 minutter på hver side. Ta dem opp med en hullsleiv, og la dem renne av på tørkepapir. Fortsett med de gjenværende donutene, og la dem avkjøles helt før du pynter dem.
4. Pynt: Rør melis, kakao og appelsinsaft sammen i en bolle til det blir en tykk glasur. Dypp de avkjølte donutene i glasuren, og dryss litt finrevet appelsinskall og frysetørket bringebær over.
5. Servering: Server donutene nystekte, for eksempel til en god kopp te.