<strong>FRUKT- OG NØTTERINGER:</strong> Er supergodt til tur hvis du trenger litt ekstra påfyll.  Foto: Grete Roede AS
FRUKT- OG NØTTERINGER: Er supergodt til tur hvis du trenger litt ekstra påfyll. Foto: Grete Roede AS Vis mer

Sunn Og Lett Turmat

Deilige frukt - og nøtteringer

Den perfekte turmaten for hele familien.

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO - LETTERE: Nå er det ikke lenge til vinterferien, og hva er da bedre enn å bake noe som man kan ha med seg ut på tur?

Ja, de ser kanskje ut som klassiske bagels - som vi kjenner fra amerikanske filmer og tv-serier, men disse frukt- og nøtteringene er alt annet enn usunne. 

Disse er grove, sunne og mettende, og fungerer som veldig bra påfyll på for eksempel en skitur. 

<strong>BRA PÅ TUR:</strong> Jeanette Roede oppfordrer deg til å ta med sunn mat på tur.
BRA PÅ TUR: Jeanette Roede oppfordrer deg til å ta med sunn mat på tur. Vis mer

-  Skal du bare gå en times tid trenger du ikke annet enn drikke. Rent energimessig er det ikke nødvendig med påfyll på en så kort tur. Skal du gå en lengre tur kan det være greit å ha med noe ordentlig å spise, og det er jo hyggelig å legge inn for eksempel lunsjen i turen, forteller Jeanette Roede i Grete Roede AS. 

- Da er frukt- og nøtteringer et godt alternativ, de inneholder magre og sunne meieriprodukter, som skummet melk og kesam, og rosiner, aprikos og tørket fiken som vil fylle opp energilagrene igjen. Dette er turmat som er godt for store og små.

LES OGSÅ: Karbohydratene som er verre enn loff

Frukt- og nøtteringer

(til 25 ringer)

Her er oppskriften:
5 dl skummet melk
1 dl kesam Mager
50 g gjær
2 ss olje
1/2 dl brunt sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
10 dl grov bakstmel
100 g rosiner
50 g aprikos
50 g fiken, tørket
100 g valnøtter

Slik gjør du:

Lunk melk og kesam, og rør gjæren ut i den fingervarme væsken. Tilsett sukker, salt, kardemomme og grovbakstmel. Finhakk frukt og nøtter og tilsett i deigen. Elt alt sammen til en smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbel størrelse. Ha deigen over på et melet bakebord og del den opp i ca 25 emner. Trill ut strimler og lag ringer av dem på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve ca 20 minutter under klede. Pensle frukt- og nøtteringene med et sammenpisket egg, og strø over litt havregryn til pynt. Stek på nederste rille ved 225 grader i 12-15 minutter.

Du kan også trille ut disse som boller eller kringle alt etter hva du ønsker. 

Du kan sløyfe nøttene hvis du vil, evt. bare ta en type tørket frukt.

Næringsinnhold: 75 kcal per frukt- og nøttering/247 kcal per 100 gram.

Finn flere gode oppskrifter på Greteroede.no!

<strong>SAMARBEIDSERIE:</strong> Samarbeidsserien til Grete Roede og KK.no har endret navn fra "Lett, rett og slett" til "Lettere".
SAMARBEIDSERIE: Samarbeidsserien til Grete Roede og KK.no har endret navn fra "Lett, rett og slett" til "Lettere". Vis mer

LES OGSÅ: Sunt snop for sjokoholikeren

Se flere Lettere-oppskrifter nedenfor:
 

Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer