Dessert:

Deilige muffins

De lyse muffinsene gjemmer på avocado og blåbær.

Hvis du vil fremme
modningen av avokadoen, kan du legge den
sammen med sitron eller
pasjonsfrukt, som utskiller
modningshormonet
etylen og kan framskynde
prosessen på få timer. FOTO: Trine Rask
Hvis du vil fremme modningen av avokadoen, kan du legge den sammen med sitron eller pasjonsfrukt, som utskiller modningshormonet etylen og kan framskynde prosessen på få timer. FOTO: Trine Rask Vis mer
Publisert

Avokadomuffins med blåbær

12 stk.

Ingredienser 1 moden avokado (ca. 75 g)2 dl melk½ dl olivenolje1 usprøytet lime100 g sukker1 ts vaniljesukker175 g hvetemel¼ ts salt½ ts natron1 ts bakepulver75 g blåbær

Topping 15 g hvetemel25 g sukker10 g smør

1. Forvarm ovnen til 175°. Del avokadoen i to, fjern steinen, og skrap ut avokadokjøttet. Mos avokadoen sammen med melk, enten med en gaffel eller en stavmikser. Pisk avokadomosen sammen med olje, finrevet limeskall, friskpresset limesaft, sukker og vaniljesukker.2. Bland mel, salt, natron og bakepulver sammen i en bolle. Rør de våte ingrediensene sammen med de tørre. Skyll blåbær, og vend dem i deigen.3. Topping: Rør mel, sukker og smør sammen til en smuldredeig.4. Fordel muffinsdeigen i 12 muffinsformer, topp med smuldredeig, og stek dem i 30 minutter i ovnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer