OPPSKRIFT: Få oppskrift på snurrer med bringebær. FOTO: Winnie Methmann
OPPSKRIFT: Få oppskrift på snurrer med bringebær. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Oppskrift:

Deilige snurrer

Bak lekre snurrer i en søt versjon fylt med bringebærsyltetøy og marsipan.

Bringebærsnurrer

12 stk.
Tid: 30 min
Hevetid: I alt 3 ½–5 timer
Steketid: 12–15 min

Ingredienser
3 dl melk
25 g gjær
1 egg
100 g sukker
1 ts malt kardemomme
5 g salt
650 g hvetemel
100 g smør
2 dl bringebærsyltetøy
200 g marsipan

Honningglace
2 ss honning
2 ss kokende vann

1. Hell melken i en stor bolle, og rør ut gjæren i melken. Rør i egg, sukker, kardemomme og salt, og tilsett melet litt om gangen.
2. Elt deigen grundig i ca. 10 minutter, gjerne i en kjøkkenmaskin, til den er helt glatt og skinnende.
3. Skjær smøret i små terninger, og elt dem inn i deigen. La deigen heve i bollen under et rent og fuktig kjøkkenhåndkle et lunt sted i 2 timer.
4. Velt deigen ut på et meldrysset bord, og kjevle den ut til et rektangel på 40 x 50 cm. Smør bringebærsyltetøyet ut over deigen. Riv marsipan på et rivjern, og fordel over deigen.
5. Fold en tredjedel av deigen inn mot midten, og den andre tredjedelen over, så deigen blir liggende i 3 lag. Skjær strimler på tvers av deigen på ca. 1 cm. Ta tak i hver strimmel med den ene hånden, og sno deigen rundt hånden med den andre hånden, så du får en snurr. Fest endene på strimmelen under snurren, og legg den på en bakeplate kledd med bakepapir.
6. La bringebærsnurrene heve til dobbelt størrelse i 1–3 timer. Forvarm ovnen til 225° varmluft, og stek snurrene i ovnen i 12–15 minutter, til de er fine og gylne.
7. Honningglace: Rør honning og kokende vann sammen i en bolle, og pensle snurrene med glacen så snart de kommer ut av ovnen.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: