Skal du ha en sommerfest, eller kanskje et hyggelig vennelag og lurer på hva du skal lage til dessert?
Da gjør vi det enkelt for deg med denne deilige kaken av marengs! Luftig og delikat å spise, og lekker på festbordet.
Liker du ikke hasselnøtter, kan du gjerne bruke mandler. Kaken blir like god!
LES OGSÅ: Én deig - tre oppskrifter
Marengskake med jordbær & hasselnøtter
Til marengsen:
150 g ristede hasselnøtter
150 g eggehvite
300 g sukker
1 ss maismel
1 ts bakepulver
Til fyll:
3 dl kremfløte
2 ss melis
250-350 g jordbær
2 ss kirsch
40 g glukose
1/2 dl vann
Til pynt:
Mandelflak
Evt krem.

Slik gjør du det:
1. Tegn opp fire 20 cm sirkler på et bakepapir.
Sett ovnen på 150 grader.
2. Legg til side 2 ss hasselnøtter til pynt og kjør resten til mel i en blender.
3. Visp eggene stive. Ha i sukker mens du visper. Visp inn maismel og bakepulver. Fold inn de finmalte nøttene.
4. Fordel blandingen på sirklene på bakepapirene. Strø grovhakkende nøtter over «topplokket».
5. Stek marengsen i 45 minutter til 1 time, til den er sprø. Skru av ovnen og la marengsen kjøle seg ned i ovnen.
6. For å lage fyllet visper du kremfløte og melis til du får faste kremtopper. Mos halvparten av jordbærene og bland med kirschen. Ha mosen og resten av de hakkede jordbærene i fyllet og smør dette utover marengsene. Topp med marengslokket med nøtter på.
7. Server nedkjølt, og helst samme dag som det ble laget.
Du kan laste ned flere deilige oppskrifter på KK Søtt-Appen. Du finner oss i App Store!