Skal du ha en sommerfest, eller kanskje et hyggelig vennelag og lurer på hva du skal lage til dessert?
Da gjør vi det enkelt for deg med denne deilige kaken av marengs! Luftig og delikat å spise, og lekker på festbordet.
Liker du ikke hasselnøtter, kan du gjerne bruke mandler. Kaken blir like god!
LES OGSÅ: Én deig - tre oppskrifter
Marengskake med jordbær & hasselnøtter
Til marengsen:150 g ristede hasselnøtter150 g eggehvite300 g sukker1 ss maismel1 ts bakepulver
Til fyll:3 dl kremfløte2 ss melis250-350 g jordbær2 ss kirsch40 g glukose1/2 dl vann
Til pynt:MandelflakEvt krem.
Slik gjør du det:1. Tegn opp fire 20 cm sirkler på et bakepapir.Sett ovnen på 150 grader.
2. Legg til side 2 ss hasselnøtter til pynt og kjør resten til mel i en blender.
3. Visp eggene stive. Ha i sukker mens du visper. Visp inn maismel og bakepulver. Fold inn de finmalte nøttene.
4. Fordel blandingen på sirklene på bakepapirene. Strø grovhakkende nøtter over «topplokket».
5. Stek marengsen i 45 minutter til 1 time, til den er sprø. Skru av ovnen og la marengsen kjøle seg ned i ovnen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger