Endelig er sommeren her! Vi nyter det gode så godt vi kan, og mange har sikkert planer om å invitere gode venner på hagefest.
Selv om du er vertinne, er det likevel ikke slik at du har uendelig med tid til å forberede de mest fantastiske måltider.
Vi tenkte vi skulle hjelpe deg litt, og har samlet noen enkle, men supergode oppskrifter som passer til en hyggelig hagefest!
Start dagen i forveien
Når du skal ha sommerfest, er det alltid en del jobb. Hagen skal fikses, pyntes og ryddes. Møbler skal flyttes på, og det skal bæres ut alt av glass og tilbehør som skal på bordet.
Et godt tips er å gjøre alt det praktiske dagen før, slik at du kan konsentrere deg om maten og å pynte bordet den dagen gjestene kommer.
Som regel er det nemlig alltid mer jobb enn du trodde…
Og har du ikke din egen hage, kan du invitere til fest i skogen eller en park i nærheten! Da bytter du ut møbler med sitteputer, pledd, og så videre. Det er også superhyggelig.
Uansett hvor dere skal være - her har du noen gode oppskrifter:
LES OGSÅ: Lag hagefest på budsjett

Fordrink
Raspberry Beer Cocktail
Ferske eller frosne bringebær fungerer like godt i denne cocktailen.
- 4 kopper bringebær
- 4 flasker Coronna øl
- ½ kopp vodka
- Bringebærlemonade
- kjøp ferdig / eller lag
- selv:
- 1 liter bringebær
- 1,5 dl melis
- Club soda
- Isbiter
Mos bringebærene gjennom en sil eller med en mikser. Sikt melis over bringebærmosen og bland – ha i isterninger og club soda.

Hovedrett
Kyllingspyd med ris og peanøttsaus
Til 6 personer
- 6 kyllingfileter
- 1 glass peanøttsmør
- kokosmelk
- chilipaste
- lime
- ris, vanlig eller naturris
- grillspydpinner
- olivenolje
- salt og pepper
- chili
- koriander
1. La spydene ligge i vann i 15 minutter først, for å unngå at de tar fyr når maten skal varmes.
2. Skjær kyllingen i små, delikate biter, og tre dem på pinnene. Vi har brukt en halv filet på
hvert spyd.
3. Legg spydene i en marinade etter ønske. Vi brukte olivenolje, salt og pepper, litt chili, lime og koriander.
4. Stek spydene på svak varme til de er gyllen i fargen, og deretter noen minutter på grill
i ovnen. Eventuelt kan gjestene grille dem selv ute på grillen.
5. Sausen: Hell et glass peanøttsmør (vi anbefaler den økologiske) i en skål. Hell deretter kokosmelk i under omrøring til du får en yoghurtaktig konsistens. Ha i ca. 4 små skjeer chilipaste. Chilipasten er sterk, så her må du smake til etter hvordan du selv vil ha det.
LES OGSÅ: De perfekte kakene til sommerfesten!

Thailandsk nudelsalat
Til 6 personer
- ½ vannmelon
- 4 kyllingfileter
- 1–2 store bunter med
- koriander
- 500 g nudler
- 100 g cashewnøtter
1. Kok opp nudler i vann med litt olivenolje og salt.
2. Skjær opp vannmelon i fine terninger.
3. Skjær kyllingen i passe store biter og stek dem på svak varme i pannen med salt, pepper og gjerne litt krydder. Cashewnøttene rister du i pannen i litt olivenolje.
4. Legg nudler, kylling og vannmelon på et stort serveringsfat, topp med fersk, kuttet koriander og ristede cashewnøtter.
Resten av disse deilige oppskriftene finner du i KK 26, som er i salg nå!