Salat med grillede asparges, laks og urtevinaigrette
4 personerTid: 30 minGrilltid: 10 min
Ingredienser8 hvite asparges½ fennikel1 håndfull blandet grønn salat, gjerne små blader100 g rips
Urtevinaigrette1 ss finhakket, frisk dill1 ss søt fransk sennep3 ss olivenolje1 ss hvitvinseddiksalt og pepper
Servering1 sjalottløk200 g kaldrøkt laks½ bunt frisk dillev. spiselige blomster
1. Tenn hagegrillen. Skyll aspargesene, skjær av enden, og skrell dem fra hodet og ned. Skjær dem over på langs, og stek dem på grillen eller i en grillpanne i 4–5 minutter på hver side, til de får litt farge.2. Skyll fennikelen, og skjær den i papirtynne skiver, gjerne på et mandolinjern. Legg skivene i isvann. Skyll og tørk salat og rips.3. Urtevinaigrette: Hakk dillen fint. Rør den sammen med sennep, olje og eddik i en skål, og smak vinaigretten til med salt og pepper.4. Servering: Hell vannet av fennikelskivene. Rens løken, og skjær den i tynne skiver. Legg salaten i en skål. Fordel grillede asparges, fennikel, rips, laksebiter og sjalottløk over. Topp med frisk dill og eventuelt spiselige blomster. Hell urtevinaigretten over salaten, og server straks.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger