FROMASJ: Imponer gjestene med denne skyrfromasjen med granateplekjerner og ristede mandelflak. FOTO: Betina Hastoft
FROMASJ: Imponer gjestene med denne skyrfromasjen med granateplekjerner og ristede mandelflak. FOTO: Betina Hastoft
Fromasj:

Denne deilige fromasjen er uten sukker og med mindre fett

Fromasj er en klassisk dessert. Denne deilige varianten er uten sukker og med mindre fett.

Skyrfromasj med granateplekjerner og ristede mandelflak

Tid: 25 minutter / Avkjøling: Minst 3 timer / Antall personer: 4–6

Ingredienser:

  • 3 plater gelatin
  • frøene av 1 vaniljestang
  • 400 g skyr
  • 45 g lys agavesirup
  • 2 dl kremfløte
  • 1 granateple
  • 50 g mandelflak eller -splitter

Slik gjør du:

  1. Legg gelatin i bløt i en skål med kaldt vann i 10 minutter.
  2. Rør vaniljefrø sammen med skyr og sirup i en skål.
  3. Pisk 1 dl kremfløte til krem i en annen skål.
  4. Varm resten av kremfløten opp til kokepunktet i en liten gryte. Ta straks gryten av varmen. Klem vannet av gelatinen med fingrene, og legg den direkte i den varme fløten. Rør kraftig til gelatinen er helt oppløst i fløten.
  5. Ta ca. 2 ss av skyrblandingen, og rør den ut i den varme fløten så den avkjøles litt. Hell i resten av skyrblandingen, og rør sammen til en jevn masse. Vend forsiktig den siste delen fløte i til slutt. Fordel skyrfromasjen i 4–6 små porsjonsglass, og sett dem på kjøl i minst 3 timer.
  6. Del granateplet i to, og pill ut kjernene. Rist mandelflak gylne i en tørr stekepanne. Anrett granateplekjernene og mandelflakene over skyrfromasjen rett før servering.

LES OGSÅ: Bruk sommerens siste jordbær i disse herlige oppskriftene

Til forsiden