Skyrfromasj med granateplekjerner og ristede mandelflak
Tid: 25 minutter / Avkjøling: Minst 3 timer / Antall personer: 4–6
Ingredienser:
- 3 plater gelatin
- frøene av 1 vaniljestang
- 400 g skyr
- 45 g lys agavesirup
- 2 dl kremfløte
- 1 granateple
- 50 g mandelflak eller -splitter

Du gjetter aldri hva denne kaken er laget av!
Slik gjør du:
- Legg gelatin i bløt i en skål med kaldt vann i 10 minutter.
- Rør vaniljefrø sammen med skyr og sirup i en skål.
- Pisk 1 dl kremfløte til krem i en annen skål.
- Varm resten av kremfløten opp til kokepunktet i en liten gryte. Ta straks gryten av varmen. Klem vannet av gelatinen med fingrene, og legg den direkte i den varme fløten. Rør kraftig til gelatinen er helt oppløst i fløten.
- Ta ca. 2 ss av skyrblandingen, og rør den ut i den varme fløten så den avkjøles litt. Hell i resten av skyrblandingen, og rør sammen til en jevn masse. Vend forsiktig den siste delen fløte i til slutt. Fordel skyrfromasjen i 4–6 små porsjonsglass, og sett dem på kjøl i minst 3 timer.
- Del granateplet i to, og pill ut kjernene. Rist mandelflak gylne i en tørr stekepanne. Anrett granateplekjernene og mandelflakene over skyrfromasjen rett før servering.
LES OGSÅ: Bruk sommerens siste jordbær i disse herlige oppskriftene