Lett

Denne eplekaken MÅ du prøve

Inneholder kun 155 kcal per stykke!

HERLIG HELGKOS: Eplekake er en perfekt dessert på en fredags - eller lørdagskveld, og hva er vel bedre enn en litt sunnere og magrere variant? Foto: Grete Roede AS
HERLIG HELGKOS: Eplekake er en perfekt dessert på en fredags - eller lørdagskveld, og hva er vel bedre enn en litt sunnere og magrere variant? Foto: Grete Roede AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eplekake er noe de aller fleste av oss forbinder med høst, og hva er vel herligere (og sunnere) enn ferske, norske epler bakt inn i en fristende deig? Nettopp. 

Men - vi har en gledelig nyhet til deg som er opptatt av å begrense sukker, fett og kaloriinntaket. Denne eplekaken har en sunnere vri!

Kaken inneholder stort sett de ordinære ingrediensene, innholdet er bare noe justert for å oppnå et mer helse- og vektvennlig, men like saftig, alternativ.  

- Epler er kalorifattige og inneholder mye fiber. Eplet har ikke så høyt innhold av vitaminer og mineraler, men siden vi spiser nokså mye eple har det likevel en betydning for kostholdet vårt, forteller Jeanette Roede, som er kommunikasjonssjef og kostholdsekspert i Grete Roede AS. 

SUNNERE EPLEKAKE: Denne kaken inneholder kun 155 kcal per stykke! Foto: Grete Roede AS
SUNNERE EPLEKAKE: Denne kaken inneholder kun 155 kcal per stykke! Foto: Grete Roede AS Vis mer

LES OGSÅ: Slik får du eplene til å holde seg lenger

Dette er oppskriften (til 12 kakestykker): 

Du trenger:
•    3 egg
•    100 gram sukker
•    100 gram margarin
•    1 dl hvetemel
•    1 dl sammalt hvete, fin
•    1,5 ts bakepulver
•    1 ts vaniljesukker
•    4 epler
•    2 ss kanel
•    2 ss sukker

Slik gjør du:
Pisk eggedosis av sukker og egg. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det inn i eggedosisen. Tilsett smeltet margarin og bland alt lett sammen. Skrell og skjær eplene i tynne båter. Kle en kakeform, 26 cm, med bakepapir, og hell røren oppi. Legg epleskivene i rader opp røren. Strø over kanel og sukker. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter på 180 grader. Server kaken lunken. 

SERIE: Lett, rett og slett! er KK.no og Grete Roedes nye helgkosserie. Se etter denne logoen for å finne lignende saker!
SERIE: Lett, rett og slett! er KK.no og Grete Roedes nye helgkosserie. Se etter denne logoen for å finne lignende saker! Vis mer

Næringsfakta: 155 kcal per stk (80 gram)

Tips: Mesteparten av eplets C-vitaminer finnes rett under skallet. Ønsker du å få med deg disse, kan du la være å ta vekk skallet. Jo mer skall, jo flere vitaminer, i tillegg til kostfiber og blodtrykkssenkende kalium!

Finn flere gode dessert-oppskrifter på Greteroede.no!

LES OGSÅ: Smarte dingser for perfekt bakst

Se flere Lett, rett & slett-oppskrifter nedenfor:

Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer