Eplekake er noe de aller fleste av oss forbinder med høst, og hva er vel herligere (og sunnere) enn ferske, norske epler bakt inn i en fristende deig? Nettopp.
Men - vi har en gledelig nyhet til deg som er opptatt av å begrense sukker, fett og kaloriinntaket. Denne eplekaken har en sunnere vri!
Kaken inneholder stort sett de ordinære ingrediensene, innholdet er bare noe justert for å oppnå et mer helse- og vektvennlig, men like saftig, alternativ.
- Epler er kalorifattige og inneholder mye fiber. Eplet har ikke så høyt innhold av vitaminer og mineraler, men siden vi spiser nokså mye eple har det likevel en betydning for kostholdet vårt, forteller Jeanette Roede, som er kommunikasjonssjef og kostholdsekspert i Grete Roede AS.

LES OGSÅ: Slik får du eplene til å holde seg lenger
Dette er oppskriften (til 12 kakestykker):
Du trenger:
• 3 egg
• 100 gram sukker
• 100 gram margarin
• 1 dl hvetemel
• 1 dl sammalt hvete, fin
• 1,5 ts bakepulver
• 1 ts vaniljesukker
• 4 epler
• 2 ss kanel
• 2 ss sukker
Slik gjør du:
Pisk eggedosis av sukker og egg. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det inn i eggedosisen. Tilsett smeltet margarin og bland alt lett sammen. Skrell og skjær eplene i tynne båter. Kle en kakeform, 26 cm, med bakepapir, og hell røren oppi. Legg epleskivene i rader opp røren. Strø over kanel og sukker. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter på 180 grader. Server kaken lunken.

Næringsfakta: 155 kcal per stk (80 gram)
Tips: Mesteparten av eplets C-vitaminer finnes rett under skallet. Ønsker du å få med deg disse, kan du la være å ta vekk skallet. Jo mer skall, jo flere vitaminer, i tillegg til kostfiber og blodtrykkssenkende kalium!
Finn flere gode dessert-oppskrifter på Greteroede.no!
LES OGSÅ: Smarte dingser for perfekt bakst
Se flere Lett, rett & slett-oppskrifter nedenfor:
- Kesam-is du kan lage selv (50-70 kcal per 40 gram)
- Fristende havrekjeks (155 kcal per kjeks)
- Deilig trollkrem med blåbær og solbær (113 kcal per porsjon)
Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS.