OPPSKRIFT GULROTKAKE: Her får du oppskriften på en ekstra saftig gulrotkake med et hint av ingefær. FOTO: Trine Rask
OPPSKRIFT GULROTKAKE: Her får du oppskriften på en ekstra saftig gulrotkake med et hint av ingefær. FOTO: Trine Rask
Oppskrift gulrotkake:

Denne gulrotkaken er en saftig nytelse!

Med ingefær i smørkremen og ekstra mye gulrot har den klassiske gulrotkaken fått et løft.

Gulrotkake

12 porsjoner

Dette trenger du:

  • 75 g valnøtter
  • 300 g gulrøtter
  • 275 g mel
  • 2 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 325 g sukker
  • 2 dl olivenolje
  • 1 ts vanilje
  • 2 dl melk
  • 2 ts sitronsaft

LES OGSÅ: Sjokoladeterte med bakt bakte plommer og fiken - ja, takk!

Ingefærsmørkrem:

  • 2 ss revet ingefær
  • 150 g smør
  • 400 g melis
  • 1/2 dl melk
  • 1 ts vanilje
  • Valnøttsirup
  • I håndfull valnøtter
  • 75 ml ahornsirup

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Hakk valnøttene grovt, vask og skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern.
  2. Rør mel, natron, salt og kanel sammen i en bolle for seg selv. Pisk sukker, olje, vanilje, melk og sitronsaft sammen, og hell det i bollen. Rør godt, og vend inn de revne gulrøttene og de grovhakkede valnøttene.
  3. Fordel deigen i to springformer på 20 cm i diameter, og stek kakene i 40 minutter. La dem avkjøle helt.
  4. Riv ingefæren, og bland den sammen med resten av ingrediensene til smørkremen.
  5. Smør halvparten av kremen på den ene kaken, og legg den andre oppå. Smør resten av kremen på toppen.
  6. Hakk valnøttene grovt, rør dem sammen med sirupen, og strø blandingen over kaken.@

Pssst, har du lyst til å prøve en annen oppskrift? Her finner du «Det søte liv»-bloggerens beste gulrotkaker.

Til forsiden