Oppskrift gulrotkake:
Denne gulrotkaken er en saftig nytelse!
Med ingefær i smørkremen og ekstra mye gulrot har den klassiske gulrotkaken fått et løft.
Gulrotkake
12 porsjoner
Dette trenger du:
- 75 g valnøtter
- 300 g gulrøtter
- 275 g mel
- 2 ts natron
- 1/2 ts salt
- 1 ts kanel
- 325 g sukker
- 2 dl olivenolje
- 1 ts vanilje
- 2 dl melk
- 2 ts sitronsaft
LES OGSÅ: Sjokoladeterte med bakt bakte plommer og fiken - ja, takk!
Ingefærsmørkrem:
- 2 ss revet ingefær
- 150 g smør
- 400 g melis
- 1/2 dl melk
- 1 ts vanilje
- Valnøttsirup
- I håndfull valnøtter
- 75 ml ahornsirup

Gateau Marcel-kake som smelter på tungen
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader. Hakk valnøttene grovt, vask og skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern.
- Rør mel, natron, salt og kanel sammen i en bolle for seg selv. Pisk sukker, olje, vanilje, melk og sitronsaft sammen, og hell det i bollen. Rør godt, og vend inn de revne gulrøttene og de grovhakkede valnøttene.
- Fordel deigen i to springformer på 20 cm i diameter, og stek kakene i 40 minutter. La dem avkjøle helt.
- Riv ingefæren, og bland den sammen med resten av ingrediensene til smørkremen.
- Smør halvparten av kremen på den ene kaken, og legg den andre oppå. Smør resten av kremen på toppen.
- Hakk valnøttene grovt, rør dem sammen med sirupen, og strø blandingen over [email protected]
Pssst, har du lyst til å prøve en annen oppskrift? Her finner du «Det søte liv»-bloggerens beste gulrotkaker.