Gulrotkake
12 porsjoner
Dette trenger du:
- 75 g valnøtter
- 300 g gulrøtter
- 275 g mel
- 2 ts natron
- 1/2 ts salt
- 1 ts kanel
- 325 g sukker
- 2 dl olivenolje
- 1 ts vanilje
- 2 dl melk
- 2 ts sitronsaft
LES OGSÅ: Sjokoladeterte med bakt bakte plommer og fiken - ja, takk!
Ingefærsmørkrem:
- 2 ss revet ingefær
- 150 g smør
- 400 g melis
- 1/2 dl melk
- 1 ts vanilje
- Valnøttsirup
- I håndfull valnøtter
- 75 ml ahornsirup
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader. Hakk valnøttene grovt, vask og skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern.
- Rør mel, natron, salt og kanel sammen i en bolle for seg selv. Pisk sukker, olje, vanilje, melk og sitronsaft sammen, og hell det i bollen. Rør godt, og vend inn de revne gulrøttene og de grovhakkede valnøttene.
- Fordel deigen i to springformer på 20 cm i diameter, og stek kakene i 40 minutter. La dem avkjøle helt.
- Riv ingefæren, og bland den sammen med resten av ingrediensene til smørkremen.
- Smør halvparten av kremen på den ene kaken, og legg den andre oppå. Smør resten av kremen på toppen.
- Hakk valnøttene grovt, rør dem sammen med sirupen, og strø blandingen over kaken.@
Pssst, har du lyst til å prøve en annen oppskrift? Her finner du «Det søte liv»-bloggerens beste gulrotkaker.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger