Over hele vårt langstrakte land kokkeleres det nå iherdig, for at vi skal bli ferdig med både syv slag, ribbe, surkål, hjemmelagde medisterkaker og pinnekjøtt - for å nevne noe av alle de kulinariske opplevelsene juletiden har å by på.

Disse potetene passer best til ribbe og pinnekjøtt
Man kan hente mye inspirasjon fra de utallige førjulsprogrammene som sendes både på lineær TV og diverse strømmetjenester.
I TVNorge-programmet 4-stjerners middag julespesial, sendt for første gang i 2019, har skuespiller Anne Marie Ottersen (77) invitert kjendisvennene Anne Rimmen (41), Dan Børge Akerø (71) og Magnus Devold (36) på førjulsmiddag.
Annonsørinnhold
LYKO
Du påfører vel ikke parfyme her?(Det har dessverre vi gjort!)
i samarbeid med LYKOOg til matlagingen bruker hun kjente og kjære ingredienser - som havsaltet Maldon.

Til «stemmen» i programmet, Anders Hatlo, forklarer 77-åringen, kjent fra blant annet Fredrikssons fabrikk og Bot og bedring, at nordmenn har uttalt saltet feil i alle år.
- Det heter jo ikke det! Folk sier det feil! Det heter Måååldon-salt utbryter Anne Marie Ottersen - med britisk aksent.
Hun forklarer bakgrunnen for saltet.
- Det er oppkalt etter en by i England. Det er helt sant, for jeg har vært der selv! Nå sier vi det herfra og ut, ikke noe mer tull! sier hun med et lurt smil.

Feirer 140 år
Og det er helt riktig som Anne Marie Ottersen hevder; saltet er fra den engelske byen.
«Siden 1882 har saltet vårt blitt skapt med de samme håndverkstradisjonene fra kystbyen Maldon. Fire generasjoner med saltmakermestere har for hånd høstet de naturlig formede pyramidekrystallene som har blitt Maldons varemerke» opplyses det på bedriftens norske nettside.
Familiebedriften kunne i år feire 140 år, og er uten tvil blitt en viktig ingrediens på kjøkkenbordet til mange nordmenn - også i julehøytiden.
