I mai står festdagene i kø, enten det er 17. mai, konfirmasjon eller vårbryllup. Og koldtbord landet rundt er i disse dager dekket med favoritter, slik som laks, reker, waldorfsalat, focaccia og ferske rundstykker.
En fast følgesvenn for vårens festretter er majones eller aioli, og mange gjør det enkelt og kjøper en tube på butikken. Men visste du at det er faktisk akkurat like enkelt å lage majonesen selv? For ikke å snakke om at det smaker mye bedre!
Da KK møtte mesterkokk Eivind Hellstrøm på kjøkkenet hans i forbindelse med lanseringen av en hans kokebøker, var han klar i sin tale:
– Hjemmelaget majones er både enkelt og morsomt.
Og snart ser vi at han har rett. Nøyaktig fire minutter tar det å lage majonesen, med ingredienser du helt sikkert har i kjøleskapet allerede.

Waldorfsalat-tabbene du bør unngå
Magisk tall
Mens Eivind viser den påfallende enkle fremgangsmåten skjønner vi fort at det magiske tallet er 2. Ja, du hørte riktig, husker du bare tallet 2, kan du lage en majones som virkelig står ut på koldtbordet.
– Det er så enkelt at det kan ikke gå feil, og du får en majones som er helt vidunderlig, lover Eivind Hellstrøm.

Mesterkokken røper at det er én supervanlig ingrediens han aldri ville drømt om å putte i majonesen, og avslører hvilken hemmelig ingrediens han bruker istedenfor:
– Nå har jeg verdens beste majones. Og jeg vil si den er sunn også, for eggeplommer er sunt, vegetabilsk olje er sunt, og olivenolje er enda sunnere.
Oppskrift på Hellstrøms superenkle majones finner du i videoen over.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

– Når du kjenner av hele ditt hjerte at det er riktig, så kan du ikke la det gå

Denne isen er laget av en spesiell ingrediens
