Hjemmelaget majones

Denne ingrediensen ville Eivind Hellstrøm aldri ha puttet i majonesen

– Det er ikke spesielt hyggelig å se på, sier Eivind Hellstrøm til KK.

HJEMMELAGET MAJONES: Mesterkokk Eivind Hellstrøm deler oppskriften på sin superenkle hjemmelagede majones. Perfekt til waldorfsalat og vårens fester. VIDEO: Anita Rennan og Eyvind Hellstrøm. Vis mer
Publisert

I mai står festdagene i kø, enten det er 17. mai, konfirmasjon eller vårbryllup. Og koldtbord landet rundt er i disse dager dekket med favoritter, slik som laks, reker, waldorfsalat, focaccia og ferske rundstykker.

En fast følgesvenn for vårens festretter er majones eller aioli, og mange gjør det enkelt og kjøper en tube på butikken. Men visste du at det er faktisk akkurat like enkelt å lage majonesen selv? For ikke å snakke om at det smaker mye bedre!

Da KK møtte mesterkokk Eivind Hellstrøm på kjøkkenet hans i forbindelse med lanseringen av en hans kokebøker, var han klar i sin tale:

– Hjemmelaget majones er både enkelt og morsomt.

Og snart ser vi at han har rett. Nøyaktig fire minutter tar det å lage majonesen, med ingredienser du helt sikkert har i kjøleskapet allerede.

Magisk tall

Mens Eivind viser den påfallende enkle fremgangsmåten skjønner vi fort at det magiske tallet er 2. Ja, du hørte riktig, husker du bare tallet 2, kan du lage en majones som virkelig står ut på koldtbordet.

– Det er så enkelt at det kan ikke gå feil, og du får en majones som er helt vidunderlig, lover Eivind Hellstrøm.

MAGISK: Eivind Hellstrøm røper at det magiske tallet er 2 når du skal lage majones. FOTO: Astrid Waller
MAGISK: Eivind Hellstrøm røper at det magiske tallet er 2 når du skal lage majones. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Mesterkokken røper at det er én supervanlig ingrediens han aldri ville drømt om å putte i majonesen, og avslører hvilken hemmelig ingrediens han bruker istedenfor:

– Nå har jeg verdens beste majones. Og jeg vil si den er sunn også, for eggeplommer er sunt, vegetabilsk olje er sunt, og olivenolje er enda sunnere.

Oppskrift på Hellstrøms superenkle majones finner du i videoen over.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer