Is

Denne isen lager du enkelt selv

Bruk mango, banan, blåbær - eller hva med sjokolade?

MANGOIS: Pass på at mangoen er godt moden. Da har den mest smak og er lett å bruke! Foto: All over press
MANGOIS: Pass på at mangoen er godt moden. Da har den mest smak og er lett å bruke! Foto: All over press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Is er godt om sommeren uansett, men den beste isen lager du selv! Ta en titt på disse enke oppskriftene og finn din favoritt. Vi tror du kommer til å lage den igjen og igjen ... 

Mangois
(4-5 porsjoner)

250 g mango

4 eggeplommer
¾ dl sukker
2 dl melk
2 dl kremfløte
¾ dl glukosesirup
saft og skall av 2 lime
Pynt:
mørk sjokolade
sitronmelisse
ca. 250 g mango i terninger
1 dl blåbær
1. Miks 250 g mango til en jevn masse. Pisk eggeplommer og sukker. Bland mango i eggedosisen.
2. Kok opp melk, fløte og glukosesirup. Dra kjelen av varmen. Pisk eggedosisen i den varme melken. Smak til med saft og skall av ca. 1 lime. La det avkjøles.
3. Kjør blandingen i en ismaskin eller frys den ned i en bolle i ca. 5 timer. Rør om av og til slik at iskrystallene mykner.
4. Bland mangobitene med saft og skall fra den siste limen og rør i blåbærene.
5. Legg iskuler i porsjonsglass og legg over frukten. Pynt med revet sjokolade og sitronmelisse.

SJOKOLADEMUFFINS MED IS: Servert med en kule is blir dette en lekker sommerdessert. En kombinasjon som smelter hjerter!
 Foto: All over press
SJOKOLADEMUFFINS MED IS: Servert med en kule is blir dette en lekker sommerdessert. En kombinasjon som smelter hjerter! Foto: All over press Vis mer

LES OGSÅ: Verdens beste og sunneste is lager du selv

Sjokolademuffins med is

(7-8 stk.)
125 g mykt smør
2 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl rømme eller kefirmelk
125 g lett tinte kirsebær eller
75 g bringebær
Pynt:
½-1 l god is, gjerne jordbær eller bringebær
bringebær eller kirsebær
sitronmelisse
1. Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, under omrøring.
2. Bland alle tørre ingredienser. Sikt det forsiktig i under om-røring vekselvis med rømme eller kefir. Bland i bærene.
3. Fordel røren i stødige, store muffinsformer og sett dem gjerne i en muffinsplate. Stek midt i ovnen ved 200°­ eller til de er akkurat ferdig stekt. Avkjøl på rist.
4. Legg en god kule is på hver muffins ved servering. Pynt med bær og sitronmelisse.

SMOOTHIEIS: Smoothie er en god erstatning for is, men du kan også lage is av smoothien. Da får du en sunn og lekker is med frisk frukt og bær uten å tilsette ekstra sukker.
 Foto: All over press
SMOOTHIEIS: Smoothie er en god erstatning for is, men du kan også lage is av smoothien. Da får du en sunn og lekker is med frisk frukt og bær uten å tilsette ekstra sukker. Foto: All over press Vis mer

LES OGSÅ: Is som hjelper deg å holde vekta

Smoothieis med mango og banan

(4 ispinner)
1 mango
½ banan
5 dl yoghurt, naturell eller med gule bær eller frukter
saft av 1 appelsin
1. Skrell mangoen. Legg i en smoothietwister eller blender sammen med banan og yoghurt. 2. Press saften ut av appelsinen eller bruk appelsinjuice og hell i blenderen.
3. Miks alt sammen. Hell massen i små isbeholdere, la fryse minst 6–7 timer. Da har smoothien frosset til deilig pinneis!

LES OGSÅ: Smootiene som renser kroppen din!

Smoothieis med blåbær

(4 ispinner)
14 ss mager kesam
2 dl blåbærbiola
½ moden banan
1 eske blåbær
Bland alle ingrediensene sammen i en blender og hell dem så over i isbeholdere. Putt en pinne til å holde isen med oppi. Sett dette i fryseren og vent minst 6–7 timer før du tar den ut. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer