Spis

Derfor blir du kvikk av kaffe

Sjekk hva slags effekt drikken har på kroppen.

KAFFE OG KOFFEIN: Kaffe påvirker kroppen og hjernen på flere måter. Sjekk hvordan i denne saken! Foto: Foto: fotomaniax - Fotolia
KAFFE OG KOFFEIN: Kaffe påvirker kroppen og hjernen på flere måter. Sjekk hvordan i denne saken! Foto: Foto: fotomaniax - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vet hvordan det er når du våkner om morgenen, trøtt og omtåket, og bare tanken på å rulle ut av den gode varme sengen gjør at du nesten får lyst til å gråte.

Heldigvis har du kaffe på kjøkkenet. På benken står det til og med en espressomaskin som er klar for å frese ut en americano eller to. 

Takk og lov, for etter en kopp føler vi oss straks mer våkne. Og flere slike skal det bli utover dagen, når øyelokkene begynner å sige.

Koffein er krutt

Hvorfor vi blir mer våkne av kaffe, er fordi den inneholder koffein, som er et stimulerende stoff. Den gir oss et kick av energi, og slår ut i full blomst etter 30 minutter.

Koffein skjerper dessuten sansene og styrker konsentrasjonen, slik at vi fungerer på jobb, kan delta aktivt i møter og kanskje kvikner til med en god idè i ny og ne.

Ja, det er derfor ikke så rart at vi er mange som setter pris på en kopp nytraktet kaffe.

Ferske tall fra den årlige kaffeundersøkelsen som utføres av Ipsos MMI for Norsk Kaffeinformasjon, viser at hele 2,75 millioner nordmenn over 18 år drikker det sorte gullet hver eneste dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer