Det er fint å fryse ned middagsrester, kjøtt og grønnsaker for at det skal holde seg lenger. Da tar du vare på ressursene og kan spise det når det passer.
Men hvordan bør du tine maten før du skal spise den?
Noen tiner nesten all mat sakte i kjøleskapet, mens andre tiner den kjapt i kaldt eller varmt vann. Andre igjen tiner maten på kjøkkenbenken, eller til og med i mikrobølgeovnen.
Du har sannsynligvis hørt at frossen mat bør tines langsomt i kjøleskapet, men ifølge eksperter stemmer ikke det.
Så hvilken tinemetode er best, og har det egentlig noen betydning?
Påvirker smaken
Hvis du velger å tine kjøtt og grønnsaker sakte i kjøleskapet, kan det gjøre maten tørr og mindre smakfull.
Svenske forskere i Gøteborg har forsket på tining av frosset mat, og de har konkludert med at den beste måten å tine frossent kjøtt eller fisk er å legge maten i kaldt vann, skriver forskning.no. Matvarene må selvfølgelig være innpakket.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger