Life hacks:

Derfor bør du slutte å varme opp pizzaen i stekeovnen

Med denne metoden får du crispy bunn og smeltet ost!

LIFE HACKS: 6 hendige takeaway-hacks du trolig ikke var klar over! FOTO: NTB
LIFE HACKS: 6 hendige takeaway-hacks du trolig ikke var klar over! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi elsker tips og triks. Og det er med god grunn at en såkalt «life hack» kalles nettopp det – for et nytt og skikkelig godt tips kan jo virkelig endre alt!

I tiden vi lever i, kommer det stadig tips og triks fra alle kanter. Både sosiale medier som TikTok og typiske nettaviser er gjerne ivrige på å kjøre ut det ene life hacket etter det andre – og ikke alt kan tas for like god fisk. Derfor er det kanskje ikke særlig rart at vi misforstår eller går glipp av smarte funksjoner ved en rekke helt dagligdagse ting.

Har du fått med deg disse takeaway-triksene? Verdt å sjekke ut allerede nå i helgen!

1. Brusboksen har egen sugerørholder

Du har kanskje fått erfare at det er en dårlig idé å stappe et sugerør nedi en nyåpnet boks med drikke? Kullsyren gjør at sugerøret stadig flyter opp.

Derimot, er det slik at du kan vri åpnepartiet helt rundt etter at du har åpnet boksen – og stikke sugerøret gjennom hullet som nå ligger over boksens åpning. Der holdes det på plass, og dermed løses problemet med sugerør på viltre veier.

SUGERØRHOLDER: Vri denne rundt over åpnigen etter at du har åpnet boksen, og vipps, har du en sugerørholder som holder sugerøret på plass. FOTO: NTB
SUGERØRHOLDER: Vri denne rundt over åpnigen etter at du har åpnet boksen, og vipps, har du en sugerørholder som holder sugerøret på plass. FOTO: NTB Vis mer

2. Dip-begeret er to størrelser i én

Har du sjonglert fire-fem småbeger med ketchup tilbake til bordet på McDonalds før? Du er ikke alene.

Men begrene er laget for å kunne trekkes ut til intet mindre enn en liten skål som faktisk er rundt dobbel så stor. Mye mer praktisk, og mye mer miljøvennlig.

JUSTERE STØRRELSEN: Husk å dra ut disse for å få plass til mer ketchup eller dip ved behov. FOTO: NTB
JUSTERE STØRRELSEN: Husk å dra ut disse for å få plass til mer ketchup eller dip ved behov. FOTO: NTB Vis mer

3. Takeawayboksene er laget for å kunne bli en tallerken

Ja, faktisk! De tradisjonelle takeaway-boksene av brettet papp, er laget for å kunne brettes ut til flate tallerkener.

Slik er det både litt artigere å spise – og ikke minst lettere å dele retter! Og du slipper å stadig gafle nedi dypet etter det som ligger på bunnen.

PRØV DET: Neste gang du får takeaway levert i slike brettede pappbokser, brett dem ut slik at det blir lettere å dele og enklere å spise det som er i bunnen. FOTO: NTB
PRØV DET: Neste gang du får takeaway levert i slike brettede pappbokser, brett dem ut slik at det blir lettere å dele og enklere å spise det som er i bunnen. FOTO: NTB Vis mer

4. Juiceboksens små kanter er ikke bare der for resirkulering

De fleste av oss er godt indoktrinert med «skyll, brett og stapp», noe som innebærer å brette ut de to kantene – små trekantene – på hver side i toppen av juiceboksen, slik at den kan brettes flatt i topp.

Det er helt supert at du gjør dette, og sender den til resirkulering med papp- og kartongavfallet ditt – men det er imidlertid ikke derfor disse flappene faktisk er der.

Disse skal faktisk brettes ut samtidig som du åpner boksen. Da blir det lettere å håndtere juiceboksen uten å klemme ut juice og søle når den er full – enten det gjelder en stor eller liten juiceboks.

Et ekstra godt tips: gjøres når barna skal drikke av en liten juiceboks med sugerør. Da kan du unngå søl ved at de holder boksen i de utbrettede flappene, istedenfor å holde hardt i boksen og dermed også klemme ut juice!

SKAL BRETTES UT: Det er meningen du skal brette ut de to trekantene på hver side av juiceboksen samtidig som du åpner den – da blir den lettere å håndtere og vanskeligere å søle med. FOTO: NTB
SKAL BRETTES UT: Det er meningen du skal brette ut de to trekantene på hver side av juiceboksen samtidig som du åpner den – da blir den lettere å håndtere og vanskeligere å søle med. FOTO: NTB Vis mer

5. Du vil ikke angre om du gjør dette når du varmer opp pizzarestene

Det er aldri feil å ta med seg noen pizzarester hjem fra restaurant eller spare resten av takeawaybestillingen til senere - men for å få en tilnærmet digg matopplevelse bør den varmes opp igjen på riktig vis. Ikke ty til mikrobølgeovnen! Vi vet alle at det bare gir en glovarm, våt og myk pizza.

Den beste måten å varme opp pizzarester på, skal nemlig være i panna. Det ser ut til å være flere måter å klare dette på. Men du kan starte med å steke stykkene på middels varme i noen minutter, for så å ta litt vann i panna, og legge lokk over. Etter noen minutter til, har du forhåpentligvis oppnådd den utrolig viktige balansen mellom crispy bunn og smeltet ost!

DROPP MIKROEN: Ikke ty til mikrobølgeovnen når du skal ta fram igjen pizzarestene. Det er stekepanna som gjelder. FOTO: NTB
DROPP MIKROEN: Ikke ty til mikrobølgeovnen når du skal ta fram igjen pizzarestene. Det er stekepanna som gjelder. FOTO: NTB Vis mer

6. Få de fresheste friesene

Om du er lei av halv-soggy og litt lunkne pommes frites, kan du neste gang spørre om å få de uten salt. Da er sjansene store for at en batch med helt nye fries friteres bare for deg. Og å salte friesene dine kan du jo gjøre selv!

Men, du kan også bare gå den ærlige veien: spør rett ut om å få freshe fries. Du er nok langt fra den eneste som spør, og om det ikke er superhektisk i restauranten, kan det godt tenkes at dette er null problem. Det går jo tross alt ganske fort.

NYFRITERTE FRIES: Om du spør om å få usaltede fries når du bestiller, er sjansene store for at de fritterer en ny batch bare for deg! FOTO: NTB
NYFRITERTE FRIES: Om du spør om å få usaltede fries når du bestiller, er sjansene store for at de fritterer en ny batch bare for deg! FOTO: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer