Trend på sosiale medier

Derfor bør du være forsiktig med dette sitrontrikset

– Det kan fort koste deg dyrt, advarer ekspert.

NY TREND: På sosiale medier dukker det opp nye trender for bruk av sitronskall. Eksperter er kritiske til noen av dem. FOTO: NTB
NY TREND: På sosiale medier dukker det opp nye trender for bruk av sitronskall. Eksperter er kritiske til noen av dem. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Revet sitronskall kan forhøye smaken på alt fra fiskeretter til pasta, men visste du at sitron også kan brukes som rengjøringsmiddel? KK har tidligere skrevet om hvordan sitron kan brukes i rengjøring av alt fra fuger til dusjen.

Men bruksområdene stanser ikke der. Skal vi tro britiske The Sun er det nemlig en trend på TikTok og andre sosial medier å vise hvor blank og fin kopper og kar blir etter å ha gått en omgang i oppvaskmaskinen med sitronskall.

Det skal være sitronsyren som løser opp alt fra kalk til fett, og dermed kan rengjøre både serviset, og selve oppvaskmaskinen.

Fremgangsmåten skal være enkel: Putt litt sitronskall i bestikkskuffen, eller inni for eksempel en lukket tesil, for å unngå at skallet fyker rundt i maskinen og tetter til avløpet. Så skal det bare være å la maskinen gå med oppvaskmiddel, som vanlig, og lene seg tilbake og vente på både skinnende rene kopper, og en rengjort oppvaskmaskin.

Advarer

Men ikke alle er like begeistret for trenden. Da Chantel Mila delte en video med sitrontrikset på TikTok i 2021 – hun la faktisk en halv sitron uten stener inn i oppvaskmaskinen – kom en oppvaskmaskinreparatør raskt på banen, med en advarsel:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer