Kanskje har også du stått over middagsgrytene med et krydderglass i hånda, klar for å krydre i vei - mens ikke et gram kommer ut.
Som om alle krydderkornene har snakket sammen og blitt enige om å nekte å komme ut, men bare bli der inne i den trygge lille krukka si. At de ikke kunne brydd seg mindre om hvordan maten din kommer til å smake.
Vi er de første til å fastslå at selvsagt finnes det langt større problemer enn dette her i verden - samtidig som livet har lært oss, at det nettopp er i disse ørsmå detaljene den berømte dråpen kan ligge, den som kan få alt til å renne over.

Normalt ville du kanskje ha sukket litt oppgitt, skrudd opp hele lokket og stukket en kniv ned i krydderet for å røre litt i det. Det er jo ikke verre heller - men når det nå viser seg å finnes en enda enklere løsning, så tar vi da gjerne den i bruk.

Trikset som gjør at skrellingen går dobbelt så fort
Bunn mot bunn
Det er Avisa Oslo som deler kryddertipset på TikTok. Der har nemlig et par årvåkne reportere bitt seg i merke de små rillene som finnes på undersiden av krydderglassene.
De du aldri har tenkt over at kan ha en funksjon - men jojomensann.
Det er når du tar to slike glass med riller under, og setter bunn mot bunn og vrir de mot hverandre, nærmest som med en pepperkvern, at kryddermassen vil få fart på seg.
Når rillene «gnis» mot hverandre på denne måten, skapes nemlig en friksjon som gjør at krydderet ristes litt løs.
Litt lettere enn å skru opp hele driten og stake opp med kniv. Det fordrer bare at du har mer enn et glass med piffikrydder i din krydderbeholdning.
Trikset kan også brukes om du skal ha mye av et krydder og vil sikre en jevn strøm av krydderet.
Her er videoen - så kan du selv bedømme om det er et triks som kan gjøre ditt liv et par krydderkorn lettere eller ikke.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no
