Matvarer:

Derfor skal du ikke vaske frukten rett etter handleturen

Og 15 andre tips som sikrer at maten varer lenger.

I KJØLESKAPET ELLER IKKE? - Oppbevarer du matvarer riktig, holder matvarene også lenger. På denne måten kaster du mindre mat. Dette er et godt bærekraftig tiltak og godt for lommeboken, sier eksperten. FOTO: NTB
I KJØLESKAPET ELLER IKKE? - Oppbevarer du matvarer riktig, holder matvarene også lenger. På denne måten kaster du mindre mat. Dette er et godt bærekraftig tiltak og godt for lommeboken, sier eksperten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Tenker du over hvor du oppbevarer matvarene dine, og hvor stor betydning det faktisk har?

Noen av oss legger alt i kjøleskapet, for eksempel egg, pålegg, frukt, pasta og brød. Andre legger det meste i kjøkkenskapet eller rett på kjøkkenbenken, og ender opp med å kaste mye som blir dårlig i løpet av kort tid.

Både for miljøet og for lommeboken er det en fordel av maten vår varer lenge, og at den ikke må kastes etter kort tid. Men for å få til det er det helt avgjørende at du vet hvordan du bør oppbevare de ulike matvarene for å få de til å vare lenger.

Skal brød legges i kjøleskapet? Skal frukt og bær skylles med en gang du kommer hjem fra butikken? Og hva med pasta?

Forlenger holdbarheten

- Det er viktig å oppbevare matvarer riktig av flere grunner. Feil oppbevaring reduserer holdbarheten og gjør at maten kanskje må kastes før den er oppspist. Kasting av mat er en stor kilde til matsvinn, og matsvinn er en stor kilde til klimaproblemene vi står overfor.

Det sier Eva Narten Høberg, som er forsker ved NIBIO - norsk institutt for bioøkonomi, til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer