Ifølge det svenske nettstedet allas.se, finnes det et supertriks som får allerede modne tomater både til holde å seg modne lenger - og bli saftigere.
For hvem har vel ikke erfart å kjøpe med seg tomater hjem - og ikke rekke å spise alle før de har begynt å råtne?
Det er altså her supertrikset kommer inn i bildet. Det er av aller enkleste sort og krever ingen ekstra verktøy utover din ene hånd.
Du tar rett og slett bare og snur tomatene opp ned.
Og hva er så opp ned på en tomat, lurer du kanskje på nå?
Mange legger tomatene med det grønne stilkfestet opp. Men tomatene holder seg altså lengre holdbare om du legger tomatene med stilkfestet ned.

Siden som tomaten plasseres ned med, vil nemlig modne raskest. Og da er det bedre at toppen av tomaten, som alltid modnes sist, og dermed er fastest i fisken, plasseres med siden ned.
Annonsørinnhold
Aller Media
Raser ut av butikkhyllene, og det med god grunn
i samarbeid med Aller MediaOm tomatene plasseres ned med den siden som allerede er mest moden, vil den fortsette med å modnes raskere og dermed råtne.

Dette er Jamie Oliver og konas hemmelige tragedie på hjemmebane
Den litt forvirrende grunnen
Om du nå er enda mer forvirret, av opp og ned og bunn og topp - ikke tenk - bare legg fra deg tomatene med det grønne stilkfestet ned.
Tomatene holder seg også saftigere på denne måten, peker allas.se på.
En studie utført av Cooks Illustrated, viste at tomater som oppbevares med stilkfestet opp, mister opp mot syv prosent væske etter tre dager.
Mens tomater som oppbevares med stilkfestet ned, bare mister en-to prosent av sin saftighet.
Trikset gjelder for alle type tomater.

Disse matvarene bør ikke stå sammen i kjøleskapet
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no