Snacks:

Derfor trender denne reddik-snacken på TikTok nå

- Har alle smaker vi gjerne vil ha i dag, sier kokk.

KJEMPEGOD SNACKS: - Det er en klassiker som er enkel og sommerlig. Den føles fresh samtidig som den er sprø, salt, søt og kremete, sier kokken til KK.
KJEMPEGOD SNACKS: - Det er en klassiker som er enkel og sommerlig. Den føles fresh samtidig som den er sprø, salt, søt og kremete, sier kokken til KK. Vis mer
Publisert

Frister det å prøve noe sprøtt, salt, søtt, kremete og digg? Veldig mange mattrender er både kompliserte og tidkrevende, og det er lett å gi opp før du har prøvd, men den siste mattrenden på TikTok er ingen av delene.

Denne «magiske» snacksen med kun tre ingredienser er plutselig over alt, fra TikTok til trendy kafeer. I New York har det blitt it-barsnacksen og forretten som serveres på flere populære restauranter, ifølge Buzzfeed.com.

Det beste er at den lages med kun tre ingredienser, koster svært lite og kan tilberedes hjemme på få minutter.

Den nye it-snacksen er noe så enkelt som reddiker med smør og salt.

Høres det ut som en litt merkelig kombinasjon? Det er flere grunner til at det fungerer så bra, og retten har allerede vært en superpopulær vår- og sommersnacks i Frankrike i årevis.

«Magien» i denne snacksen ligger i kombinasjonen av pepperaktige reddiker og glatt, kremet smør. Smøret temmer rett og slett den sterke pepperaktige smaken av reddik.

Frister det å prøve?

REDDIKER ER SUNT: - Helsegevinsten i reddiker ligger mye i antioksidantene, sier ernæringsfysiologen til KK.
REDDIKER ER SUNT: - Helsegevinsten i reddiker ligger mye i antioksidantene, sier ernæringsfysiologen til KK. Vis mer

- Enkel og sommerlig

- Selv om reddik-snacksen oppleves som noe nytt, så er det en klassiker som er enkel og sommerlig. Den føles fresh samtidig som den er sprø, salt, søt og kremete, alle smaker vi gjerne vil ha i dag.

Det sier Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, som er kokk og har jobbet for Michelin-restauranten Sat Bains i London. Nå er hun kulinarisk ansvarlig for HelloFresh i Norden.

Hun tror oppskriften har blitt så populær fordi den er enkel å lage og bare krever tre ingredienser.

- Den minner også om andre populære TikTok-oppskrifter, for eksempel fetaostpastaen som tok verden med storm, sier kokken.

Slik lager du it-snacksen

Følg disse 6 enkle trinnene for å lage den populære snacksen:

1. Først må du vaske reddikene dine. Reddiker er notorisk sandete, spesielt når du kjøper dem med stilker og blader. Gi dem en god vask under kaldt vann og en rask skrubb med en svamp, og så er du klar.

2. Fjern deretter stilken og rotenden med en liten kniv.

3. Skjær dem over midten, rett gjennom de to små kuttene du tidligere har laget for å fjerne røttene og stilkene.

4. Gi den runde enden av hver reddik-halvdel et lite snitt, for å hindre at den ruller rundt på tallerkenen.

5. Smør en anstendig smørklump - saltet eller usaltet, valget er ditt - på snittsiden av hver reddikhalvdel. Omtrent 1 teskje smør per reddikhalvdel

6. Til slutt: salt. Du kan for eksempel bruke havsalt, men all salt fungerer i denne retten. Dryss litt salt over smøret på hver reddikbit. Når du synes at du har krydret dem nok, dryss på litt til. De tåler overraskende mye salt.

Slik velger du de beste reddikene: Klem litt på dem, de skal være veldig harde. Se etter reddikene med de grønneste bladene. Jo bedre bladene ser ut, jo friskere vil reddiken smake.

SMAKER GODT: "Magien" i denne snacksen ligger i kombinasjonen av pepperaktige reddiker og glatt, kremet smør.
SMAKER GODT: "Magien" i denne snacksen ligger i kombinasjonen av pepperaktige reddiker og glatt, kremet smør. Vis mer

Inneholder antioksidanter

- Dette spiste jeg som liten, det er en kjent kombinasjon. Helsegevinsten i reddiker ligger mye i antioksidantene. Smaken kommer fra svovelstoffer som kan redusere risikoen for diabetes type 2, antioksidanter støtter leveren og nyrene i deres viktige utrensingsarbeid og kalium hjelper på væskebalansen i kroppen.

Det sier Gunn Helene Arsky, som er selvstendig ernæringsfysiolog cand. scient, forfatter og yogalærer, til KK.

Som liten fikk Arsky reddiker med smør og salt, og det var det ganske mye smør og salt per reddik. De kuttet ut et hakk av reddiken, stappet smør inni og strødde salt på. Du får plass til enda mer salt og smør ved å dele reddiken i to.

Ernæringsfysiologen er ikke like begeistret for alt smøret og saltet som hun er for selve reddiken.

- Salt øker blodtrykket, og vi spiser i gjennomsnitt dobbelt så mye som vi trenger allerede. Smør er en kilde til mettet fett som, inntil forskningen viser noe annet, er forbundet med økt risiko for hjertesykdom. Så dette er ikke en sunn måte å spise reddiker på, men en eller to gjør ingen skade, forklarer hun.

KAN SPISES ALENE: Et annet godt tips er å spise reddiker naturelle. Du kan bare holde dem i det grønne gresset/stilken og spise i vei.
KAN SPISES ALENE: Et annet godt tips er å spise reddiker naturelle. Du kan bare holde dem i det grønne gresset/stilken og spise i vei. Vis mer

Andre gode reddik-tips

Et annet godt tips er å spise reddiker naturelle. Du kan bare holde dem i det grønne gresset/stilken og spise i vei.

- Reddiker er supergodt! De er også nydelige som pynt på gulost, eller i salat, sushi og sommerruller, sier Arsky.

- Er det noe annet spennende man kan lage med reddiker?

- Det finnes mye man kan lage med reddiker. Det er fantastisk godt å sylte dem og ha til hamburgere, eller hvorfor ikke bruke dem i en mettende sandwich, sier Vestergaard Kaldan.

De passer også ypperlig i mer klassiske retter som potetsalat eller en salat, hvor smaken kommer til sin rett.

- Jeg anbefaler også å prøve å koke reddiker med salt, selv om det er noe vi sjelden gjør i det skandinaviske kjøkkenet, sier kokken.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer