Oppskrift sorbet

Desserten for deg som ikke kan motstå hvit sjokolade og lakris

En frisk sorbet slår aldri feil!

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Bærsorbet med hvit sjokolade og lakris

4 personer
Tid: 30 min
Frysetid: 45 min

Ingredienser
Bærsorbet

300 g frosne skogsbær (ev. blandede bær)
2 dl sukker
2 dl vann
½ dl glukosesirup
2 ss limesaft
1 ismaskin

Hvit sjokolade med lakris
100 g hvit sjokolade
3 tyrkisk pepper-drops
litt lakrispulver

Til servering
100 g bjørnebær

Slik gjør du

1. Bærsorbet: Hell bær, sukker og vann i en kasserolle. Gi det et ­oppkok, og la det småputre i 3–4 ­minutter. Tilsett sirup og limesaft, rør sammen, og ta kasserollen av varmen. Mos bærene til puré med en stavmikser direkte oppi kasse­rollen. Avkjøl sorbetmassen helt.
2. Kjør sorbetmassen i en ismaskin til den får en fin og kremete konsistens. Det tar ca. 45 minutter. Hell sorbeten i en skål eller plastboks, og sett den i fryseren inntil servering. (Har du ikke ismaskin, kan du helle iskremen i en beholder, sette den i fryseren og røre i kremen hver halvtime til konsistensen er fin.)
3. Hvit sjokolade med lakris: Smelt forsiktig den hvite sjokoladen i en skål over vannbad. Knus tyrkisk ­pepper-dropsene i en morter. Smør den hvite sjokoladen ut i striper som er 5–6 cm lange og 2 cm brede, på et bakepapirark. Dryss over ­knuste tyrkisk pepper-drops, og deretter lakrispulver. La det stå på et kjølig sted til sjokoladen er stivnet.
4. Servering: Anrett skjefuller av bærsorbet med bjørnebær og hvit sjokolade med lakris.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer