Bærsorbet med hvit sjokolade og lakris
4 personer
Tid: 30 min
Frysetid: 45 min
Ingredienser
Bærsorbet
300 g frosne skogsbær (ev. blandede bær)
2 dl sukker
2 dl vann
½ dl glukosesirup
2 ss limesaft
1 ismaskin
Hvit sjokolade med lakris
100 g hvit sjokolade
3 tyrkisk pepper-drops
litt lakrispulver
Til servering
100 g bjørnebær

Gjør en vri på den tradisjonelle eplekaka
Slik gjør du
1. Bærsorbet: Hell bær, sukker og vann i en kasserolle. Gi det et oppkok, og la det småputre i 3–4 minutter. Tilsett sirup og limesaft, rør sammen, og ta kasserollen av varmen. Mos bærene til puré med en stavmikser direkte oppi kasserollen. Avkjøl sorbetmassen helt.
2. Kjør sorbetmassen i en ismaskin til den får en fin og kremete konsistens. Det tar ca. 45 minutter. Hell sorbeten i en skål eller plastboks, og sett den i fryseren inntil servering. (Har du ikke ismaskin, kan du helle iskremen i en beholder, sette den i fryseren og røre i kremen hver halvtime til konsistensen er fin.)
3. Hvit sjokolade med lakris: Smelt forsiktig den hvite sjokoladen i en skål over vannbad. Knus tyrkisk pepper-dropsene i en morter. Smør den hvite sjokoladen ut i striper som er 5–6 cm lange og 2 cm brede, på et bakepapirark. Dryss over knuste tyrkisk pepper-drops, og deretter lakrispulver. La det stå på et kjølig sted til sjokoladen er stivnet.
4. Servering: Anrett skjefuller av bærsorbet med bjørnebær og hvit sjokolade med lakris.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no
