KK.NO: Inntaket av ulike julekaker og julekjeks har sikkert stått i fokus hos mange den siste tiden.
Derfor slår vi denne uken til med noe helt annet i ukens «Lett, rett og slett».
Sitruscarpaccio er en dessert som mange sikkert ikke har tenkt på, og som er enkel å lage så lenge butikkene og hjemmene er fylt med appelsiner.
Og den er frisk og lett i motsetning til mange andre av julens desserter.
- Sitruscarpaccio har få kalorier per porsjon. Faktisk bare 41 kcal per porsjon. Denne friske og gode desserten kan nytes året rundt, men smaker kanskje ekstra godt i disse juletider, forteller Jeanette Roede i Grete Roede.
LES OGSÅ: Sitrusfrukt kan roe nervene dine
Her er oppskriften (til 4 porsjoner):Du trenger:
2 stk appelsin1 stk grapefrukt1 stk lime2 ts honning4 ss frisk mynte4 iskule vaniljeis, lettere
Slik gjør du: Skjær av skallet på appelsin og grapefrukt med en kniv og skjær dem i tynne skiver. Fordel skivene av appelsin og grapefrukt på et serveringsfat. Press saften av lime og bland sammen med honning. Fordel blandingen over sitrusskivene. Server eventuelt med lettere vaniljeis til.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger