<strong>KLASSIKER:</strong> Rødgrøt er en dessertklassiker som aldri går av moten. Her er den forfinet og fornyet med lekker, hvit sjokolade og friske bær. Foto: All Over Press
KLASSIKER: Rødgrøt er en dessertklassiker som aldri går av moten. Her er den forfinet og fornyet med lekker, hvit sjokolade og friske bær. Foto: All Over Press Vis mer

Dessert

Desserten som er klar før gjestene kommer

Rødgrøt med hvit sjokoladekrem er garantert suksess!

Publisert
Sist oppdatert

Her er ingrediensene du trenger til 4-6 porsjoner:

Rødgrøt

  • 100 g rabarbra
  • ½ vaniljestang
  • 150 g bringebær (ev. frosne)
  • 70 g sukker
  • 1 dl vann
  • saften av ½ sitron
  • 2 gelatinplater
     

Hvit sjokoladekrem

  • ½ vaniljestang
  • 4 dl kremfløte
  • 15 g sukker
  • 100 g hvit sjokolade
     

Ved servering

  • 50 g hvit sjokolade
  • 12 ferske bringebær
  • 1–2 ts grovt lakrispulver

 

LES OGSÅ: Herlig kesam-is du kan lage selv

Artikkelen fortsetter under bildet.

<strong>RØDGRØT:</strong> Rabarbra, bringebær, vaniljekorn, den tomme vaniljestangen, sukker, vann og sitronsaft kokes i en kjele. Foto: All Over Press
RØDGRØT: Rabarbra, bringebær, vaniljekorn, den tomme vaniljestangen, sukker, vann og sitronsaft kokes i en kjele. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du det

1. Rødgrøt: Rens rabarbrastilkene og skjær dem i tynne skiver. Del vaniljestangen og skrap frøene ut. Bland og kok opp rabarbra, bringebær, vaniljekorn, den tomme vaniljestangen, sukker, vann og sitronsaft i en kjele. La småkoke under lokk i 10 min. Skum ev. av med en skje underveis. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter. Ta kjelen av varmen og avkjøl i 5 minutter. Ta ut vaniljestangen.

2. Klem vannet av de oppbløtte gelatinplatene og legg dem i kjelen. Rør til gelatinen er helt oppløst. Fordel rødgrøten i 4–6 porsjonsglass og sett dem i kjøleskapet i minst 2 timer til grøten er lett stivnet.

LES OGSÅ: Lag verdens beste sjokoladekake

Artikkelen fortsetter under bildet.

<strong>HVIT SJOKOLADEKREM:</strong> Kremen kokes langsomt opp, for deretter å avkjøles. Foto: All Over Press
HVIT SJOKOLADEKREM: Kremen kokes langsomt opp, for deretter å avkjøles. Foto: All Over Press Vis mer

3. Hvit sjokoladekrem: Skrap ut frøene av den halve vaniljestangen. Bland fløte, sukker, vaniljefrø og den tomme vaniljestangen i en tykkbunnet kjele og kok langsomt opp. Hakk den hvite sjokoladen og ha den i fløteblandingen i gryten. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl i ca. 15 minutter, til kremen er lunken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

<strong>HELL OVER:</strong> Sjokoladekremen helles over den stivnede rødgrøten. Foto: All Over Press
HELL OVER: Sjokoladekremen helles over den stivnede rødgrøten. Foto: All Over Press Vis mer

4. Fordel sjokoladekremen pent oppå den kalde rødgrøten i dessertglassene, og sett dem tilbake i kjøleskapet i minst 4 timer til kremen er kald og har en fast konsistens.

5. Ved servering: Høvle hvite sjokoladespon med en aspargesskreller eller ostehøvel, og pynt med dem, ferske bringebær og et lite dryss lakrispulver.

Rødgrøt er en dessertklassiker som aldri går av moten. Her er den forfinet og fornyet med lekker, hvit sjokolade og friske bær. Foto: All Over Press
Rødgrøt er en dessertklassiker som aldri går av moten. Her er den forfinet og fornyet med lekker, hvit sjokolade og friske bær. Foto: All Over Press Vis mer

I KK 39 som er i salg fra fredag 26. september finner du oppskrifter på flere deilige desserter.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer