En kan si mye om sosiale medier, men at det florerer av gode tips der, er det ingen tvil om.
På appen TikTok finnes det massevis av gode tips til hvordan vi kan redusere matsvinn - og dermed også spare penger.
Vi har tidligere skrevet flere saker om triks som gjør at du slipper å kaste så mye mat: Kanskje vil du teste dette brunosttrikset? Eller kanskje du vil prøve ut dette trikset, som gjør at du aldri trenger å kaste urter igjen?

Glemmer aldri øyeblikket etter ektemannen kom inn døra fra løpetur: - Som lyn fra klar himmel
Hvis du er skyldig i å kaste ingefær som har ligget for lenge på kjøkkenbenken, er du absolutt ikke alene. Kanskje du også lar hvitløken og chillien ligge litt for lenge?
Her får du et tips som gjør at du aldri trenger å kaste disse matvarene igjen - samtidig som du kan lage ekstra velsmakende middager!
Fryst ingefær
Nylig kom vi over en TikTok-video av brukeren @lagomchef, som driver en konto om matlaging og mindre matsvinn.
– Når du river ingefær på et rivjern, så setter mye seg fast, og alt samler seg liksom sammen, sier han i videoen, mens han demonstrerer hvordan ingefæren blir klebrig og vanskelig å ha med å gjøre.

Dette trikset forlenger holdbarheten på agurken
Deretter tester han ut et triks for å gjøre det hele litt lettere: Oppbevar ingefæren i fryseren og riv den mens den er fryst!
Det skal tydeligvis gjøre den lettere å rive, ingenting fester seg til rivjernet (altså: mindre matsvinn!), og ikke minst vil ingefæren holde seg mye lenger.
– Se! Det er som parmesanost, bare at det er ingefær! Dette har endret livet mitt, sier han i videoen, tydelig imponert.

Trikset kan også brukes med både hvitløk og chilli, tipser TikTok-brukeren.
Så, lag gjerne til en boks med ingefær, hvitløk og chilli og oppbevar den i fryseren.
Plukk dem opp ved behov, for eksempel når du vil ha litt ekstra «spice» i maten din - uten å måtte streve med kutting og riving.

Så lenge holder tørrvarene seg
– Bra tips!
Vi hører med Kristoffer Tvilde, som er kjent på Instagram som @krisslovesfood og er forfatter av Sparekokeboka.
Hva tenker han om tipset, og har han andre gode ideer til hvordan vi kan bruke opp ingefæren?
– Bra tips både for chili og ingefær, sier han til KK.
– Når du fryser ingefæren ville jeg skrelt den først. Da slipper du å få med biter av skallet når den raspes.

Når du skreller ingefæren er det best å bruke en skje, understreker Tvilde. Slik kommer du til i alle kriker og kroker, og slipper å kaste skall med mye «kjøtt» på.
– Det går også an å finhakke den og oppbevare i en boks i fryseren, tipser Tvilde, men understreker at du ikke bør skrelle den hvis du skal oppbevare den i kjøleskapet.
– Da vil den tørke ut mye fortere. Det beste i kjøleskapet er å oppbevare ingefæren i en lufttett boks eller pose.
Et bonustips fra Tvilde: Når han har ingefær til overs, lager han gjerne ingefærshots. Oppskriften får du her:
- 2 sitroner, skall fjernet
- 2 ss ingefær
- 1 ts gurkemeie
- 2,5 dl eplejuice
- Kjør i en blender, press gjennom en sil og oppbevar i flaske eller frys ned i en isbrettform.
– Oppskrift gir 15 shots til samme pris som 1-2 liten flaske i butikken!

Slik får du halv pris på apotekvarer
– Kan fryses
Ernæringsfysiolog og kvinnehelseveileder Gunn Helene Arsky bekrefter at det går fint an å fryse chilli, hvitløk og ingefær.
Selv ville hun valgt å rive ingefæren opp på forhånd, fremfor å fryse den ned hel.
– Man får det også ferdig kjøpt i velassoserte daglivarebutikker, se i frysedisken. Der har de også fryste urter, smart for deg som syns urtene dør fort på kjøkkenbenken, tipser hun.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Slik bruker du de gamle matvarene: - Vær kreativ med det du har
