BÆRKAKE: Marengs-og mandelbunn med krem og bær. Kan det bli bedre? Et glutenfritt alternativ er det også. Foto: All Over Press
BÆRKAKE: Marengs-og mandelbunn med krem og bær. Kan det bli bedre? Et glutenfritt alternativ er det også. Foto: All Over Press Vis mer

Pavlova

Det er festtid, og her får du oppskrift på de perfekte kakene!

Vi synes pavlova er den ultimate 17. mai-kaken så her får du oppskriften på flere varianter av den, samt oppskriften på et par iskaker. For de hører jo også med!

Det er så stas å sette fram en fantastisk festkake du har laget selv på bordet. Disse kakene er ikke veldig avanserte å lage og de funker like godt som dessert som kake til kaffen, men noen av dem trenger litt tid. Lykke til!

Bærkake

(12-14 stykker)200 g mandler3 eggehviter2 dl sukkerFyll og garnityr:5 dl kremfløte400 g bringebær200 g jordbær150 g blåbær1. Tegn opp tre sirkler, 20 cm i diameter, på bakepapir. Skåld og rens mandlene, tørk dem og finhakk dem. 2. Stivpisk eggehvitene, tilsett sukker litt etter litt ­under kraftig visping. Vend inn mandlene. Fordel jevnt oppå de opptegnede sirklene. 3. Stek midt i ovnen på 150° i ca. 25 minutter. Fjern papiret og la bunnene avkjøles. 4. Pisk fløten. Mos halvparten av bringebærene og bland inn i kremen. Spre ⅓ av bringebærkremen på den ene bunnen. Strø over jordbær og blåbær. Legg neste bunnen oppå og gjenta. Topp det hele med bringebærkrem og mer bær.

Logg inn!

For å se denne siden må du være logget inn.

Hvis du ikke har en aID-bruker, kan du

registrere deg her. Det er helt gratis.