Pavlova

Det er festtid, og her får du oppskrift på de perfekte kakene!

Vi synes pavlova er den ultimate 17. mai-kaken så her får du oppskriften på flere varianter av den, samt oppskriften på et par iskaker. For de hører jo også med!

BÆRKAKE: Marengs-og mandelbunn med krem og bær. Kan det bli bedre? Et glutenfritt alternativ er det også. Foto: All Over Press
BÆRKAKE: Marengs-og mandelbunn med krem og bær. Kan det bli bedre? Et glutenfritt alternativ er det også. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er så stas å sette fram en fantastisk festkake du har laget selv på bordet. Disse kakene er ikke veldig avanserte å lage og de funker like godt som dessert som kake til kaffen, men noen av dem trenger litt tid. Lykke til!

Bærkake

(12-14 stykker)200 g mandler3 eggehviter2 dl sukkerFyll og garnityr:5 dl kremfløte400 g bringebær200 g jordbær150 g blåbær1. Tegn opp tre sirkler, 20 cm i diameter, på bakepapir. Skåld og rens mandlene, tørk dem og finhakk dem. 2. Stivpisk eggehvitene, tilsett sukker litt etter litt ­under kraftig visping. Vend inn mandlene. Fordel jevnt oppå de opptegnede sirklene. 3. Stek midt i ovnen på 150° i ca. 25 minutter. Fjern papiret og la bunnene avkjøles. 4. Pisk fløten. Mos halvparten av bringebærene og bland inn i kremen. Spre ⅓ av bringebærkremen på den ene bunnen. Strø over jordbær og blåbær. Legg neste bunnen oppå og gjenta. Topp det hele med bringebærkrem og mer bær.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer